Ajutor de 3.000 de euro pentru producatorii de tomate! Inscrierea se face pana pe 15 mai!

Ajutor de 3.000 de euro pentru producatorii de tomate! Inscrierea se face pana pe 15 mai!

 

tomataProducatorii de tomate vor beneficia si in acest an de ajutorul de 3.000 de euro, dupa ce Guvernul a adoptat in sedinta din data de 26 martie 2020 Hotararea privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a produsului tomate in spatii protejate”, pentru anul 2020. Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis sunt in suma de 187.500 mii lei, reprezentand echivalentul in euro al sumei de 39.477 mii euro si se asigura din bugetul pe anul 2020. Valoarea ajutorului de minimis este de maximum 3.000 euro/beneficiar/an.

Cererea de inscriere in program si documentele aferente pot fi depuse /transmise la DAJ inclusiv prin fax sau posta, sau in format electronic prin e-mail, pana la data de 15 mai a.c.

Potentialii beneficiari sunt:
• producatorii agricoli persoane fizice care detin atestat de producator
• producatorilor agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008
• producatorilor agricoli persoane juridice.

Citeste si “Producatori si bazine legumicole din Romania”

Pentru a fi eligibili la aplicarea schemei solicitantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii cumulative:
• sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de minimum 1.000 mp, marcata la loc vizibil, cu o placa indicator cu dimensiunile de circa 150 x 200 cm, pe care sa se gaseasca inscriptia “Program sustinere tomate, anul 2020, beneficiar numarul ………….., Directia pentru Agricultura a Judetului ………/ Municipiului Bucuresti”;

• sa obtina o productie de minimum 3 kg tomate/mp;
• sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu tomate in spatiile protejate in anul de cerere.
• sa detina Registrul de evidenta a tratamentelor cu produse de protectie a plantelor completat incepand cu data infiintarii culturii.
• sa faca dovada productiei realizate prin documente justificative privind comercializarea productiei.

Citeste si „Legume de sera si solarii in Romania”

Verificarile se efectueaza la inceputul rodirii si inainte de inceperea recoltarii in vederea evaluarii productiei. Valorificarea recoltei se face pana la data de 15 iunie a.c. inclusiv.

Documentele justificative, respectiv bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare, care atesta comercializarea productiei de tomate obtinute din spatiile protejate, se depun la Directiile pentru Agricultura Judetene pana la data de 30 iunie 2020, inclusiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *