Pietele taranești, marea relocare in parcare sau pe acoperis!

Pietele taranești, marea relocare in parcare sau pe acoperis!

 

piata_valea ialomiteiProducatorii romani se muta din piete in parcare. Dupa ce autoritatile au anuntat ca pun lacatul pe pietele agroalimentare inchise, edilii locali au gasit tot felul de solutii pentru ca produsele locale sa poata fi gasite pe tarabe in continuare. Nu de alta, dar dupa cum se știe, pietele agroalimentare constituie pentru multi romani principalul canal de vanzare a productiei, in conditiile in care accesul in supermarketuri este foarte dificil. Datele de la Ministerul Agriculturiii arata ca undeva la jumatate din productia interna de fructe și legume ajunge in pietele taranești urbane sau este vanduta de la poarta fermei și pana la 20% ia calea retailulului modern. Ca sa ne dam seama de dezastrul pe care inchiderea pietelor l-ar putea avea asupra fermieirlor romani…

Solutii gasite de autoritati: acolo unde sunt piete inchise şi se pot rabata peretii, acestea se vor organiza astfel incat sa fie deschise, unde este posibil se vor muta mesele alocate producatorilor agricoli in spatiile din proximitatea pietelor. De asemenea, se vor organiza piete agroalimentare volante, in aer liber, pe alte amplasamente, dupa cum a anuntat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

In Bucureşti, Primaria Sectorului 4 a anuntat ca vine in sprijinul publicului cumparator şi al producatorilor de fructe şi legume de sezon şi in maximum 48 de ore vor fi create noi spatii de vanzare a produselor, in apropierea pietelor. Producatorii care au inchiriate tarabe in noua piata a Sudului vor fi relocati in piata volanta pe care administratia locala o va amenaja la parterul parcarii etajate aflata la doar cativa metri distanta, potrivit Agerpres.

Alternativa pentru spatiile de vanzare din Piata Progresul va fi parcarea de pe acoperişul pietei de pe Şoseaua Giurgiului, iar in privinta Pietei Aparatorii Patriei, zona de vanzare va fi amenajata tot in apropiere, pe amplasamentul fostului targ de miei.

Producatorii din pietele Norilor şi Timpuri Noi vor avea ca alternativa de locatie de vanzare parcarea situata pe strada Secerei, in proximitatea Palatului National al Copiilor, iar celor de la Piata Berceni-Oltenitei li se va pune la dispozitie, pentru desfacerea produselor, parterul parcarii etajate din spatele sediului pietei, de pe strada Tulnici. Totodata, producatorii de la Piata Straduintei vor fi relocati in parcarea din proximitatea acesteia.

Situatia pietelor administrate de catre operatori privati este urmatoarea: Piata “Crangaşi” este piata inchisa, se relocheaza cele 48 de tarabe in parcare şi in parcarea de peste linia tramvaiului 41. Piata “Drumul Taberei 1” este piata inchisa, se relocheaza cele 60 de tarabe pe platoul lateral şi pe trotuarul din fata pietei şi partial in parcare. Piata “Drumul Taberei 2” este deocamdata inchisa.

Sursa foto -Lungu Cristian FB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *