Piata volanta de 1 martie la Ministerul Agriculturii

Piata volanta de 1 martie la Ministerul Agriculturii

 

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, anunta ca a cerut sprijinul presedintilor de Consilii Judetene si primarilor municipiilor si oraselor pentru identificarea unor spatii in care pot sa fie organizate piete volante, astfel incat fermierii sa isi poata valorifica produsele pe plan local. Incepand cu 1 martie, astfel de piete volante vor fi organizate si in curtea Ministerului Agriculturii.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, s-a intalnit, cu administratorii pietelor din Romania, pentru a identifica impreuna solutii in vederea cresterii accesului producatorilor in piete, astfel incat consumatorii sa aiba la dispozitie o gama cat mai variata de produse agroalimentare fabricate pe plan local, potrivit unui comunicat al Ministerului.

Ministrul Adrian Chesnoiu a cerut administratorilor de piete sa puna la dispozitia producatorilor agricoli autentici suficiente spatii de vanzare destinate acestora, unde sa-si poata valorifica productia.  

“Sustin cu fiecare ocazie consumul de produse romanesti si cred ca este de datoria noastra a tuturor sa ne asiguram ca producatorii, care muncesc de dimineata pana seara in ferme, sunt pe deplin sprijiniti. Am transmis o adresa catre presedintii Consiliilor Judetene si catre primarii municipiilor si oraselor, in care le-am cerut sprijinul pentru identificarea unor spatii in care pot fi organizate piete volante, astfel incat fermierii sa isi poata valorifica produsele pe plan local. De asemenea, rog toate autoritatile competente sa se implice in verificarea respectarii legislatiei in ceea ce priveste accesul producatorilor romani autentici la spatiile de comercializare la care au dreptul. Sansa noastra este sa strangem randurile in favoarea productiei romanesti”, a declarat ministrul Agriculturii.

Printre temele de interes pentru administratorii pietelor s-au numarat si cele care vizeaza modificarea legislatiei pentru aprobarea unui cod CAEN unic pentru activitatea desfasurata de catre piete, identificarea unor surse de finantare pe care pietele agroalimentare le pot accesa si reducerea tarifelor pentru spatiile destinate cooperativelor cu 50%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *