Piata Sudului, o investitie de 10 milioane de euro!

Piata Sudului, o investitie de 10 milioane de euro!

 

piata_sudului2Piata Sudului a fost reconstruita si extinsa cu spatii comerciale reconfigurate, in urma unei investitii de circa 10 milioane de euro, inaugurarea avand loc in data dee 11 august. Au fost amenajate 145 de tarabe pentru producatorii de fructe si legume, dispuse pe doua nivele – 105 la parter si 40 la etaj, precum si 37 spatii comerciale. “Investitia de la Piata Sudului este complexa si integrata. Ea este alcatuita din corpul central al cladirii, cu doua corpuri anexe, totalizand o suprafata de peste 6.000 de metri patrati. Are o esplanada verde, parcul central – pentru ca intreaga zona a fost regandita si urbanizata corespunzator.

Mai mult de atat, peste drum avem o parcare etajata, o premiera in Bucuresti, o parcare modulara, cu o capacitate de aproximativ 300 de locuri”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.

De saptamana viitoare va fi implementat un sistem electronic de atribuire a tarabelor. Ordinea in piata si in proximitatea acesteia este asigurata de o firma de paza, precum si de echipaje ale politiei locale, potrivit Agerpres.

piata sudului

“Sunt doua categorii de elemente comerciale. Pe de o parte avem tarabele, unde in proportie de 80% sunt producatori – acesta fiind un alt scop pe care acest demers l-a avut, acela de a stimula intreprinzatorii din zonele limitrofe Bucurestiului. Costurile pe care tarabele il au este identic cu cel pe care l-am avut in urma cu an si jumatate, cand am inceput reabilitarea. Celelalte spatii comerciale au fost atribuite, o parte dintre ele – pentru ca mai sunt si cateva care nu au fost inca atribuite – in urma unor licitatii. (…) De exemplu, pentru corpurile din fata, costul chiriei este aproximativ 35 de euro/metru patrat. Pentru o taraba este in jur de 20 de lei pe zi”, a declarat Daniel Baluta.

Citeste si Distribuitorii de bunuri de larg consum, ignorati de guvernanti! Fara spijin financiar, sectorul se prabuseste!

Sursa foto: Sectorul 4 live

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *