Paul Anghel: Sanctiuni pentru cei care comercializeaza produse sub dublu standard

Paul Anghel: Sanctiuni pentru cei care comercializeaza produse sub dublu standard

 

Paul Anghel, director general pentru Control si Supraveghere Piata si Amortizarea Europeana in cadrul Autoritati Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), anunta sanctiuni drastice pentru operatori economici care nu respecta standardele de calitate acceptate la nivelul Uniunii Europene in cazul produselor comercializate acceptate. La Bruxelles se pregateste o directiva europeana in acest sens, iar cel mai probabil ea va intra in vigoare, anul viitor.

Potrivit unor studii realizate atat de Consiliul European, cat si de Romania, s-au observat diferente de calitate ale acelorasi produse, comercializate sub acelasi brand, dar distribuite in tari diferite Un dublu standard, a precizat Paul Anghel in cadrul conferintei ”Impactul Green Deal si evolutiei retail-ului in Europa Centrala si de Sud Est”, desfasurata sub cupola BucharestFoodSummit.ro.

In urma acestor studii, Comisia Europeana a decis implementarea unor directive care sa-i oblige pe operatorii economici sa comercializeze produsele cu acelasi calitate in toate tarile. Cei care nu respecta aceste standarde vor fi sanctionati.

In anul 2022, o sa intre in vigoare o directiva europeana care priveste noile drepturi ale consumatorului care va asigura sanctionarea operatorilor economici care comercializeaza produse sub dublul standard. Transpunerea este in lucru in momentul de fata, probabil anul viitor va fi transpusa in legislatia romaneasca, lasand 6 luni operatorilor economici sa isi aseze produsele, sa termine stocurile si sa existe posibilitatea ca orice cetatean al uniunii europene sa poata sa achizitioneze acelasi tip de ciocolata, sub acelasi brand cu aceiasi calitate. La orice produs”, a precizat Paul Anghel la  BucharestFoodSummit.ro.

Sursa: Foodbiz

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *