Oros: Despagubirile pentru seceta intra in conturi dupa 18 septembrie!

Oros: Despagubirile pentru seceta intra in conturi dupa 18 septembrie!

 

secetaMinistrul Agriculturii Adrian Oros le promite fermierilor ca despagubirile pentru seceta vor intra in conturi incepand cu 18 septembrie, adica la trei zile dupa ce expira termenul de depunere a cererilor la APIA. Trei zile care vor fi suficiente pentru centralizarea datelor si verificari, astfel incat sa inceapa platile cat mai repede. “Primul pachet de scheme, care este din bugetul national, are termen de depunere 15 septembrie – pentru seceta, respectiv 29 septembrie – pentru celelalte scheme din sectorul zootehnic. In momentul in care expira data de depunere, in 2-3 zile putem incepe sa dam banii.

Aceste plati sunt facute prin APIA si posibilitatea ca aceste plati sa ajunga la ei este mult mai mare. Doar pentru apicultori facem platile prin directiile agricole judetene. In rest, toate platile le vom face prin APIA. In momentul in care se finalizeaza inscrierile, acestea se centralizeaza, se fac cateva verificari, iar, dupa trei zile, banii vor incepe sa intre in conturile fermierilor”, a declarat ministrul Agriculturii in conferinta de presa de saptamana aceasta.

Citeste si Nicolae Sitaru, APPR: Problemele fermierilor sunt rezolvate cand intra banii in conturi! Speram cat mai repede

Fermierii sunt destul de reticenti, insa, ca va fi respectata aceasta data, chiar daca actul normativ a fost publicat recent in MO, dupa mai multe amanari. Practic, este vorba de mai mult de o luna de cand se tot vorbeste de aceste plati, iar intarzierea lor pune in pericol chiar viitorul an agricol.

Fermierii au anuntat ca iau in calcul organizarea de proteste in cazul in care in continuare se va intarzia cu efectuarea platilor.

Citeste si Paul Popescu, Clariant: Reteaua de furnizori va include 250 de fermieri din Oltenia, dar si din alte regiuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *