O noua generatie de pomicultori la Voinesti!

O noua generatie de pomicultori la Voinesti!

 

oneaO noua generatie de pomicultori duce mai departe traditia locului la Voinesti, Dambovita! Zona este cunoscuta pentru darul sau minunat de a face mere gustoase si foarte hranitoare, renumite in intreaga tara. Acesta este si motivul care l-a determinat pe tanarul pomicultor Ionut Aurel Onea sa acceseze submasura 4.1 a – „Investitii in exploatatii pomicole”, informeaza AFIR. Proiectul a fost depus pe firma SC Dar de Voinesti, suma nerambursabila primita fiind de 276.000 de euro, in conditiile in care valoarea totala eligibila a proiectului s-a ridicat la 394.000 de euro.

Cu aceste fonduri, Ionut Onea a infiintat o exploatatie pomicola de mar in sistem super intensiv (Golden Delicious clona B, Jeromine, Super chief, Gala Schniga, Fuji Kiku Fubrax), pe o suprafata de 6,31 ha, din care 2 ha provin din defrisarea unei livezi imbatranite. Efectiv sunt plantate 5,260 ha.

Citeste si EXCLUSIV. Emil Dumitru, MADR: Casa Unirea nu este un proiect terminat, trebuie restartat!

Proiectul depus de SC Dar de Voinesti a mai vizat instalarea unui sistem de irigatii, a unui sistem de sustinere a pomilor cu plasa antigrindina si a unui sistem de drenaj, achizitia de utilaje si sistem de iluminat, precum si amenajarea de drumuri de intoarcere pentru masini si utilaje in cadrul plantatiei.

Acum nu ne mai ramane decat sa asteptam merele gustoase in piete si in supermarket!

Vezi video aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *