O macelarie din Paris vinde cea mai scumpa carne de vita Blonde Aquitaine din lume

O macelarie din Paris vinde cea mai scumpa carne de vita Blonde Aquitaine din lume

 

blonde_aquitaineSingurul macelar care ofera carnea de vita Blonde Aquitaine, cea mai scumpa si rafinata din lume, este Alexandre Polmard. Printr-un proces numit „hibernare”, inventat chiar de familia Polmard, in 1990, carnea poate fi pastrata o lunga perioada. Aerul rece este imprastiat cu o viteza de 120 de km pe ora deasupra carnii, la -43 de grade Celsius, noteaza cnn.com. La pretul de 3000 de euro, este cea mai scumpa friptura din lume, potrivitBanatFm.

Fondat in 1846, acest business reprezinta munca a sase generatii Polmard. Rasa de vite de la care provine cea mai scumpa carne din lume se numeste Blonde Aquitaine si rivalizeaza cu rasele exclusiviste Black Angus si Kobe.

Citeste si Cea mai mare ferma de porci din Transilvania, pusa in pericol prin metode mafiote!

Vitele Blonde Aquitaine sunt cresute in conditii excelente si unice in lume, in apropierea micului oras Saint Mihiel in regiunea Meuse, Lorena, din Franta.

Polmard a investit 1 milion de euro numai in abatorul de la ferma.
In ciuda pretului foarte mare, la macelaria Polmard din centrul Parisului este mai tot timpul aglomeratie, iar clientii fac rezervari cu luni inainte pentru a putea cumpara cea mai scumpa carne din lume.
“Am vrut sa ofer oamenilor ceva exceptional, sa revolutionez macelaria traditionala’’, a declarat Alexandre Polmard.

Citeste si Iarna nu-i ca toamna! A inceput recoltatul la porumb, in Alba!

Caprice, restaurantul de doua stele Michelin din Hong Kong, a gazduit recent un pranz unde au fost servite sapte feluri de mancare cu carne de vita maturata timp de 15 ani.

Pranzul gandit de chef Fabrice Vulin a costat 700 de dolari de persoana, iar vinul nu a fost inclus in acest pret.

Citeste si Livada de soc, ultimul trend in pomicultura romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *