Nicolae Istudor, rector ASE: Am extins disciplina de analiza economica financiara la toate facultatile

Nicolae Istudor, rector ASE: Am extins disciplina de analiza economica financiara la toate facultatile

 

Nicolae Istudor, rectorul ASE, afirma ca un economist bun trebuie sa stie sa faca o analiza economica financiara pertinenta, astfel incat sa poata sa identifice cauzele care au dus la producerea unui eveniment si sa identifice solutiile care ar putea sa imbunatateasca activitatea. La ASE, disciplina de analiza economica este in programa la toate facultatile, iar, mai mult, a fost introdus si un curs de antreprenoriat.
“Am introdus disciplina de antreprenoriat si am extins la toate facultatile disciplina de analiza economica financiara, pentru ca numai patru facultati o aveau. Am considerat ca ea este absolut obligatorie pentru tot ceea ce inseamna economist indiferent in ce domeniu lucreaza. Nu putem sa luam decizii fara sa facem analize pertinente, sa vedem care sunt cauzele care au dus la petrecerea unui fenomen si mai departe sa putem sa facem propuneri pentru imbunatatirea activitatii. Eu asa vad un economist complet”, a declarat Nicolae Istudor, rectorul ASE, in cadrul FoodIntelForum, Editia a IV-a 2021.

Nevoia de specialisti buni in agricultura, de antreprenori cu educatie financiara adaptati la realitatile actuale s-au numarat printre cele mai importante teme dezbatute in cadrul evinementelor organizate in cadrul FoodIntelForum 2021, arata FoodBiz.ro.

Cel mai important eveniment din agribusiness

FoodIntelForum, Editia a IV-a 2021, cel mai mare si important eveniment international al primaverii din Romania in agribusiness, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa, are loc in perioada 27 aprilie – 3 iunie 2021.

Conferintele desfasurate pe parcursul acestui eveniment abordeaza probleme legate de managementul apei in agricultura, asigurarea culturilor, invatamantul agricol, finantare, urgan tehnologic etc.

Forumul este organizat in parteneriat cu: Academia de Studii Economice Bucuresti, #RomaniaFunctioneaza, FoodBiz, Kaufland, AgriSo, CEC Bank, HORA, USAMV, Casa de Avocatura Biris-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, Groupama, LumeaBanilor, Infrapress, TVR International, Agrostandard si Economistul.

Vezi si video aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *