Grupul AAylex a preluat Banvit pentru 20 mil. euro cu finantare de la Cec Bank si EximBank

Grupul AAylex a preluat Banvit pentru 20 mil. euro cu finantare de la Cec Bank si EximBank

 

CEC Bank si EximBank finanteaza expansiunea producatorului puilor Cocorico in Romania prin preluarea Banvit Foods, unul dintre cei mai mari producatori de furaje si de “pui de o zi” din Romania, deținut de grupul tuc Banvit, controlat la randul lui de BRF, un nume cunocut pe piata mondiala a alimentelor. Valoarea finantarii contractate este de circa 20 de milioane de euro, fiind asigurata in mod egal de catre CEC Bank si EximBank. Suma va fi folosita pentru achizitionarea participatiei la Banvit Foods, precum si pentru finantarea activitatii curente a grupului de firme. Cu o cifra de afaceri consolidata de peste 651 milioane de lei in 2020 si peste 2.000 de angajati, Grupul AAylex se afla in top cinci cele mai mari companii din industria carnii din Romania.

PCF Investment Banking Romania (fosta Professional Capital Finance) a actionat in calitate de aranjor de tranzactie si documentatie si a acordat consultanta de specialitate Grupului AAylex in structurarea, negocierea si implementarea tranzactiei.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a actionat in calitate de consultant juridic pentru grupul Aaylex.

Strategie de dezvoltare

Banvit Foods Romania a fost un colaborator traditional al Grupului AAylex, impartasind valori si principii similare cu organizatia noastra: calitatea premium a produselor oferite, standarde etice de productie si responsabilitate sociala. Prin aceasta achizitie strategica,

Grupul AAylex va beneficia de avantajele completarii capacitatilor de productie furaje animale, pui de o zi si oua de incubat, acoperind toate activitatile productiei integrate, de la genetica, productie de hrana pentru animale, reproductie, incubatie, crestere, abatorizare, la fabrici pentru produse cu valoare adaugata.

‘’Grupului AAylex se afla printre putinele firme europene integrate total in sistemul Food Industry. Suntem 100% increzatori ca putem realiza sinergiile si cresterile proiectate prin aceasta achizitie si ca vom integra rapid Banvit Food Romania in cadrul grupului nostru. Vom continua astfel sa demonstram zi de zi ca misiunea Grupului AAylex nu este doar de a produce si a pune pe piata hrana sanatoasa, ci si de a crea o experienta de calitate consumatorilor care folosesc produsele Cocorico. Cu aceasta ocazie, doresc sa multumesc tuturor partenerilor care au fost alaturi de noi pe parcursul intregii tranzactii: CEC Bank si EximBank, in egala masura in contractarea finantarii necesare, PCF Investment Banking Romania, Deloitte si NNDKP, ce au intreprins toate demersurile in structurarea, negocierea si implementarea tranzactiei’’, a declarat Bogdan Stanca, fondator si CEO al Grupului AAylex.

In ultimii 4 ani, AAylex Group a investit in total peste 50 de milioane de euro pentru integrarea si consolidarea intregului lant, de la ferma la furculita, tot procesul fiind complet natural, in conditii de biosecuritate maxima. Totodata, s-a acordat o atentie deosebita responsabilitatii sociale privind risipa alimentara, conditiile energetice si de mediu.

Produsele Cocorico sunt destinate 70% consumului intern si 30% exportului in tari din Europa precum Italia, Spania, Bulgaria, Republica Ceha, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria si Slovacia, etc. precum si pietelor din Orientul Mijlociu.

Grupul AAylex detine fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproductie, incubatie si crestere a puilor, un abator cu o capacitate anuala de productie de peste 100.000 tone de carne, fabrica de carnati, unitati de ambalare, distributie si logistica proprie, laboratoare proprii pentru fiecare ciclu de productie in parte, bucatarie industriala unde se efectueaza teste pentru produsele gata pentru consum.Grupul are un numar de peste 2.000 angajati. In 2020, cifra de afaceri consolidata a Grupului AAylex a fost de peste 651 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *