Ministrul Agriculturii: Nu avem motive de panica!

Ministrul Agriculturii: Nu avem motive de panica!

 

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, sustine ca nu exista premisele unei crize alimentare in Romania, iar populatia nu trebuie sa intre in panica, pentru ca tara noastra reuseste an de an sa obtina un surplus de productie fata de nevoile de consum, la principalele materii prime din sectorul de productie vegetala.

“NU avem motive de panica!

Nu sunt premise ca in Romania sa avem o criza alimentara! Este mesajul meu responsabil pentru toti cei care simt nevoia sa dezbata problema crizelor si din perspectiva unei posibile crize alimentare care ar afecta tara noastra.

Desigur, la nivel global se discuta de aceasta criza alimentara si este vorba, in general, de statele care nu-si pot asigura materiile prime din care se obtin produsele agro-alimentare procesate.

Romania nu este in aceasta situatie. Noi reusim an de an, chiar si in cei mai secetosi sau meteo nefavorabili, sa obtinem un surplus de productie fata de nevoile de consum, la principalele materii prime din sectorul de productie vegetala.

Sunt permanent in contact cu fermierii si cu procesatorii din Romania pentru a ma asigura ca necesarul de consum intern este stabil”, arata ministrul Adrian Chesnoiu intr-o postare pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *