Mihaela Vasile este noul Market Lead Agreena Romania

Mihaela Vasile este noul Market Lead Agreena Romania

 

Agreena, fosta Commoditrader, cea mai importanta companie de certificare a carbonului din sol, anunta consolidarea echipei de management prin numirea Mihaelei Monica Vasile in functia de Market Lead Romania.

Compania este activa in 14 tari si isi propune sa vina mai aproape de fermierii locali pentru a construi si dezvolta relatii stabile si autentice, devenind o entitate de suport in tranzitia acestora catre agricultura regenerativa.

Cu o experienta de 18 ani in domeniul agribusiness, Mihaela Monica Vasile se alatura echipei Agreena incepand cu luna ianuarie a acestui an, avand ca obiectiv principal dezvoltarea si extinderea operatiunilor pe piata locala. 

„Domeniul agriculturii carbonului este unul inovativ si de mare interes la nivel global. Ma simt onorata si imi face placere sa fac parte din echipa Agreena, o companie care seteaza tendintele in domeniul agriculturii conservative si al stocarii carbonului in sol. Avand sustinerea unei echipe puternice de profesionisti, am convingerea ca solutiile Agreena vin in sprijinul agriculturii tarii noastre, iar fermierii vor putea fi mai aproape de trendul european in vederea atingerii obiectivelor strategice de mediu”, a declarat Mihaela Monica Vasile.

Ea a coordonat anterior activitatile de relatii publice, guvernamentale si industriale, promovare si sustenabilitate pentru grupul de tari Romania, Bulgaria si Republica Moldova, in cadrul unor companii multinationale, precum Monsanto si Bayer. De-a lungul carierei, Mihaela Vasile a ocupat functii importante in organizatii de industrie, precum Agrobiotechrom, A.I.P.R.O.M., A.I.S.R. si de asemenea, a mentinut comunicarea cu autoritatile de resort europene si nationale si organizatiile de fermieri.

Mihaela Vasile este licentiata a Academiei de Studii Economice Bucuresti in statistica si previziune economica, obtinand diverse diplome in domeniul diplomatiei si a tehnicilor de leadership.

„Suntem onorati sa o avem in echipa noastra pe Mihaela Monica si sa valorificam cunostintele si expertiza sa in domeniu, mai ales in acest moment de expansiune pe piata din Romania. Consideram ca experienta sa bogata la nivel national si regional este una relevanta si suntem increzatori ca ne va ajuta sa dezvoltam relatii autentice si personale cu fermierii romani”, adauga Simon Haldrup, CEO si cofondator Agreena.

Numirea Mihaelei Monica Vasile vine in urma angajarii locale de catre companie a lui Victor Oncica in functia de Key Account Manager al Agreena in Romania. Cu o experienta de peste 12 ani in domeniul vanzarilor si agribusiness, Victor a lucrat in cadrul mai multor companii si a coordonat activitatile de business pentru grupul de tari Romania, Bulgaria si Republica Moldova. 

Agreena a intrat initial pe piata romaneasca in 2019, sub numele de Commoditrader, chiar inainte de a dezvolta primul program de certificare a carbonului in sol din Europa, acreditat la nivel international. Astazi, colaboreaza cu peste 120 de profesionisti orientati catre practicile durabile ale fermierilor, avand biroul principal in Copenhaga si membri ai echipei operationale in intreaga Europa. In prezent, Agreena vizeaza intensificarea activitatii in Romania, unde administreaza 10% din totalul hectarelor gestionate la nivel european si isi propune sa sprijine fermierii romani in tranzitia verde.

Despre Agreena

Agreena extinde agricultura regenerativa prin finantare si tehnologie. Fondatorii Simon Haldrup, Ida Boesen si Julie Koch Fahler au dezvoltat in 2021 unul dintre primele programe de plata a carbonului din sol acreditat la nivel international, AgreenaCarbon, unul dintre primele din lume.

Platforma AgTech cuantifica valorile de referinta ale emisiilor de gaze cu efect de sera ale fermierilor, aliniate la cele mai recente orientari ale IPCC ale Organizatiei Natiunilor Unite, monitorizeaza si raporteaza reducerile de GES si emisiile de carbon. Apoi, compania emite certificate de carbon verificate de terti pentru fermieri, care pot fi vandute pe piata voluntara a carbonului.

De la lansare, Agreena si-a extins oferta catre fermieri din 14 tari din Europa si a achizitionat recent compania de teledetectie in domeniul agriculturii regenerative Hummingbird Technologies, lider mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *