Micii producatori de vinuri trec la vanzarile online, dupa ce pandemia de COVID-19 le-a redus la jumatate vanzarile

Micii producatori de vinuri trec la vanzarile online, dupa ce pandemia de COVID-19 le-a redus la jumatate vanzarile

 

podgoria dealul doruluiPandemia de COVID-19 a pus la mare incercare cramele mici: exporturile catre China au fost blocate, iar consumul din HoReCa s-a redus considerabil. Crama Dealul Dorului incearca sa acopere reducerea punctelor de desfacere prin lansarea magazinului online. Cramele mici din Romania trec printr-o situatie dificila. Veniturile s-au redus considerabil pentru ca o mare parte din piata de desfacere a disparut. Nu mai pot fi organizate festivaluri, livrarile catre HoReCa au scazut considerabil, iar Asia a redus importurile de vin din zona europeana, odata cu declansarea pandemiei de COVID-19. Practic, cramele mici functioneaza la limita supravietuirii si este greu de crezut ca vor rezista in acest fel, pe termen lung.

Crama Dealul Dorului din Silagiu, judetul Timis, a inregistrat in perioada februarie 2020 -septembire 2020 o scadere de aproximativ 50 la suta a vanzarilor. Singurele puncte de vanzare care au ramas in picioare sunt magazinele proprii si supermarketurile, dar si aici s-au inregistrat scaderi.

doru husarciuc

“Perioada verii si inceputul de toamna, de obicei, aduceau o activitate de nedescris in crama. Eram solicitati la numeroase festivaluri, livram catre China, distribuitorii ne cereau stocuri mari de vin pentru a le livra, acum suntem socati de aceasta liniste. Este dificil sa rezisti in asemenea conditii, mai ales ca activitatea restaurantelor a fost restransa si mai mult decat era. Cea mai importanta pierdere este a pietei asiatice, despre care nu stim daca vor mai fi reluate legaturile comerciale“ sustine Doru Husarciuc, proprietarul cramei Dealul Dorului, din Timis.

Pentru a acoperi aceasta pierdere, Crama Dealul Dorului a lansat recent magazinul online www.cramadealuldorului.ro. Aici, consumatorii de vin de calitate pot consulta oferta si pot comanda orice sortiment de vin, care exista pe stoc. Tot aici, este disponibila si gama MAESTOSO, care este destinata pentru consumul din HoReCa.

burgund mare

“Sa lansam un magazin online, era cea mai logica miscare in conditiile actuale. Ne adresam celor care nu percep cina fara un pahar de vin. Le garantam produse de cea mai buna calitate. Suntem producatori locali si punem mare accent pe calitatea vinului. Limitam productia de struguri, inca din iarna, de la taierea vitei-de-vie, iar mai tarziu prin taiere in verde, astfel incat sa obtinem strict cantitatea de care avem nevoie pentru o calitate superioara a vinului! Doar cramele care intr-adevar vor sa obtina calitate fac aceasta limitare si ne bucuram ca noi putem oferi un vin pentru cele mai rafinate gusturi”, a adaugat Doru Husarciuc.

Livrarea se face in cele mai sigure conditii, fiecare sticla de vin este impachetata separat. Comenzile din Timisoara si imprejurimi beneficiaza de transport gratuit.

Despre Crama Dealul Dorului

Crama Dealul Dorului produce anual aproximativ 100.000 de sticle de vin. Podgoria este intinsa pe 17 hectare in productie si include urmatoarele soiuri de vita de vie: Merlot, Cabernet Sauvignon, Burgund Mare, Riesling Italian si Muscat Ottonel. Pentru a dezvolta un proiect ambitios, in urmatorii doi ani vor mai intra in productie inca 26 de hectare de vita de vie cu soiurile de mai sus, dar si Feteasca Neagra si Sauvignon Blanc.

Crama Dealul Dorului detine un spatiu generos sapat in inima dealului, unde vinurile sunt depozitate la temperaturi optime pentru maturare, asteptand momentul cel mai bun pentru a fi livrate clientilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *