Clariant isi extinde echipa din Podari

Clariant isi extinde echipa din Podari

 

clariantClariant si Universitatea din Craiova, parteneriat pentru cursurile de formare ale fortei de munca locale! Noii membri ai echipei au beneficiat de pregatire intensa la fabrica pre-comerciala din Straubing, Germania! Constructia fabricii sunliquid® avanseaza, primele echipamente mari au fost deja instalate! Clariant, companie inovatoare si sustenabila axata pe produse chimice de specialitate, continua recrutarea de viitori specialisti pentru fabrica sunliquid® de etanol celulozic din Podari, judetul Dolj.

Echipa locala a Clariant se extinde rapid. Recent, 11 noi angajati s-au alaturat echipei de productie, patru dintre ei ca sefi de echipa ce vor coordona, pe viitor, procesele de productie din fabrica. Din echipa locala a Clariant fac acum parte 26 de persoane.

Noii membri ai personalului au inceput pregatirea la uzina pre-comerciala sunliquid® din Straubing, Germania, iar pe parcursul lunilor trecute au urmat un program intensiv de training. In plus, o alta parte a procesului de formare se desfasoara in Romania, prin colaborarea cu Universitatea din Craiova, un centru educational important si renumit din regiune, care ofera optiuni de formare la nivel superior si, prin urmare, contribuie la dezvoltarea unei forte de munca inalt-calificate.

In cadrul parteneriatului cu Universitatea din Craiova, noii membri ai echipei Clariant sunt implicati in diverse proiecte si beneficiaza de cursuri avansate de limba engleza, chimie si tehnologia informatiei (IT).

dragos_gavriluta

„Proiectul sunliquid® din Podari avanseaza, nu numai din punct de vedere al recrutarii si al formarii noilor membri ai personalului, ci si al lucrarilor de constructie in curs. Pe santier, au fost atinse o serie de repere importante, cum ar fi finalizarea fundatiilor, precum si instalarea primelor echipamente de mari dimensiuni. Suntem incantati ca echipa noastra locala continua sa creasca, avand 11 noi colegi la bord, care beneficiaza de un program complex de formare, in Romania si in Germania. Avansam in mod constant cu constructia fabricii, contribuind la dezvoltarea economiei si comunitatii locale”, a declarat Dragos Gavriluta, director de proiect sunliquid® Romania.

Odata ce fabrica va fi operationala, va prelucra aprox. 250.000 tone de paie si va produce 50.000 tone de etanol celulozic. Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, cu adevarat sustenabil si neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi utilizat cu usurinta in infrastructura auto actuala.

Fabrica sunliquid® se construieste pe un teren cu o suprafata de 98.000 de metri patrati si va respecta cele mai inalte standarde, o atentie semnificativa fiind acordata confortului si stilului de viata al comunitatii locale. Constructorul este o companie romaneasca, iar lucrarile sunt realizate cu ajutorul unei echipe formata din 800 de muncitori in faza de varf. Clariant face progrese semnificative in constructia fabricii. Finalizarea acesteia este preconizata pentru anul 2021, ulterior urmand a fi demarata productia.

Clariant este o companie inovatoare axata pe produse chimice de specialitate, avand sediul in Muttenz, langa Basel/Elvetia. La data de 19 decembrie 2019, compania avea un numar total de 17.223 de angajati. In anul fiscal 2019, Clariant a inregistrat vanzari de 4.399 miliarde de franci elvetieni din afacerile in derulare. Compania activeaza in trei domenii de business: Produse Chimice de Ingrijire, Cataliza, si Resurse Naturale.

Strategia organizatiei Clariant se bazeaza pe cinci piloni: accentul pe inovatie prin cercetare si dezvoltare, valoare adaugata si sustenabilitate, repozitionarea portofoliului, accelerarea cresterii si cresterea profitabilitatii.

sunliquid® este o metoda biotehnologica inovatoare de producere a etanolului celulozic din reziduuri agricole, cum ar fi paie, tulpina de porumb sau trestie de zahar. In cadrul procesului complet integrat si optimizat, biocatalizatorii specifici materiei prime descompun celuloza si hemiceluloza cu randamente ridicate, in conditii stabile de prelucrare, in zahar fermentabil.

Procesul integrat de productie a biocatalizatorilor ofera flexibilitate si reduce costurile de productie. In etapa urmatoare, un organism de fermentare optimizat transforma simultan C5 si C6 in etanol cu randamente ridicate si timpi de reactie scursi. Un proces de purificare extrem de optimizat este esential pentru a permite intregii energii necesare procesului sa fie derivata din produsele secundare, cum ar fi lignina insolubila.

Din iulie 2012, Clariant opereaza o fabrica pre-comerciala in Straubing, care produce pana la 1.000 de tone metrice de etanol celulozic pe an, confirmand performanta tehnica si economica. In septembrie 2018, Clariant a anuntat investitia intr-o prima instalatie comerciala de acest fel, in Romania, constructia aflandu-se in derulare in acest moment.

Clariant acorda licente de utilizare a tehnologiei sunliquid® la nivel global. Pana in prezent, au fost semnate patru acorduri de licenta cu jucatori de renume din industrie din Slovacia, Polonia, Bulgaria si China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *