Malagrow: Ritmul cercetarii din agricultura nu a incetinit

Malagrow: Ritmul cercetarii din agricultura nu a incetinit

 

csaba_eberDomeniul agrar poate deveni locomotiva cercetarii si dezvoltarii!
Cercetarea si dezvoltarea din agricultura vor putea constitui in urmatorii ani locomotiva intregului domeniu – ne spune Csaba Éber, directorul economic al Malagrow. El considera ca in timp ce diferitele ramuri economice se confrunta cu dificultati in perioada asta incerta si nu de putine ori recurg la taierea fondurilor de dezvoltare, agricultura relativ stabila ramane pe mai departe un domeniu de perspectiva in acest sens. Asadar, inovarea in domeniu nu da semne de incetinire. Elanul inovator probabil nu va fi frant nici de criza curenta care pana la urma si-a facut resimtita prezenta si in acest domeniu.

Ne asteptam la repetarea scenariului crizei globale din 2008. Agricultura pare sa fie si de aceasta data, pe toata durata crizei actuale ramura economica care va ramane pe baricade si chiar mai mult decat atat. Va constitui locomotiva inovatiei pentru ca are capacitatea de a se finanta in continuare – explica Csaba Éber . In opinia managerului economic firmei Malagrow preocupat de gasirea celor mai noi solutii pentru suplimentarea substantelor nutritive, sectoarele economice aflate in dificultate sunt nevoite sa reduca fondurile alocate pentru dezvoltare, insa agricultura ramane stabila, de aceea se asteapta ca studiile si cercetarile stiintifice si inovarile tehnologice sa iasa chiar mai mult in evidenta in urmatorii ani.

„Inovarea in domeniul agrar a dat rezultate incredibile chiar si in anii, deceniile trecute. Acum rezultatele pot fi mai evidente, pentru ca in aceasta perioada de criza foarte multe sectoare nu-si permit sa finanteze programe de cercetare de anvergura” – a tinut sa precizeze.

Poate cel mai concludent exemplu pentru ilustrarea tenacitatii cu care se lucreaza in cercetarea agricola in pofida crizei cauzate de coronavirus este dat de complexul de laboratoare al firmei Valagro din Italia care se afla in curs de constructie. Complexul va fi unul din centrele de excelenta in cercetare si dezvoltare agricola si – in ciuda limitarilor impuse de epidemie – va fi finalizat in acest an. In calitate de partener al Valagro putem vedea cu claritate ca efectele negative ale evenimentelor din Italia nu au impiedicat continuarea cercetarilor din regiune.

O perspectiva pe termen lung

Csaba Éber este de parere ca domeniul cercetarii si dezvoltarii este extrem de important in agricultura, mai ales pe termen lung. Actorii de varf din agricultura si centrele de cercetare, companiile partenere si-au asumat aceasta perspectiva si isi desfasoara activitatea ca atare deja de decenii bune. Insa se pare ca domeniul devine chiar mai dinamic in acesti ani si nici actuala criza economica nu o va putea opri sau incetini.

Malagrow
Desi economia in general trece printr-o perioada dificila in care activitatile se desfasoara tot mai greu, domeniul C+D lucreaza in continuare. „Este si va fi nevoie de aceste activitati si exista in continuare oportunitati de finantare si fonduri dedicate” – precizeaza Csaba Éber.

Nevoi globale

Cresterea rapida a populatiei in diferite parti ale globului si nevoile tot mai speciale ale unei clase de mijloc tot mai numeroasa sunt doi dintre factorii importanti care motiveaza cercetarile din domeniu. Nevoia de alimente sanatoase si variate ne obliga sa gasim solutii pentru cresterea capacitatii si eficientizarea productiei.

Citeste si In livada de la Corbi cu Mihail Ungurenus (VIDEO)

Raspunzand acestor nevoi structura agriculturii, profesionalizarea metodelor utilizate si imbunatatirea randamentului s-au schimbat extrem de rapid in ultimii ani si au acumulat un rezervor imens de posibilitati accesibil si in anii ce vin. De aceea expertii vorbesc de o noua revolutie agrara care se desfasoara chiar sub ochii nostri. Ne asteptam ca elanul inovator si de dezvoltare agricola sa nu fie frant nici in anii urmatori.

Malagrow
Malagrow ofera biostimulanti extrem de performanti, ingrasaminte foliare si alte produse pentru fermierii de horticultura si distribuitorii sai din multe tari din Europa. Compania are peste 30 de ani de experienta internationala in sectorul horticol.. In Romania, Malagrow distribuie produsele Valagro care sunt fabricate in Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *