FoodIntelForum.ro, Editia a III-a, la Institutul pentru Pomicultura de la Maracineni. Un debut de exceptie!

FoodIntelForum.ro, Editia a III-a, la Institutul pentru Pomicultura de la Maracineni. Un debut de exceptie!

 

m1Cea de-a treia editie a FoodIntelForum.ro, care se desfasoara intre 25 iunie – 14 iulie 2020, a debutat cu un eveniment de exceptie ieri, 25 iunie, la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultura Pitesti-Maracineni. Desfasurata cu spijinul ASAS, manifestarea a reunit nume importante din cercetarea romaneasca, oficiali de la Ministerul Agriculturii si APIA, alaturi de oameni de afaceri cu investitii importante in sector, finantatori, companii de consultanta si avocatura sau furnizori de inputuri.

Pomicultura este un sector fundamental pentru agricultura si economia romaneasca. Din pacate, se investeste prea putin in pomicultura, iar productia interna nu este suficienta pentru a asigura consumul intern. Despre situatia actuala si perspectivele domeniului am aflat din prezentarea realizata de Mihail Coman, directorul general al ICDP Pitesti-Maracineni, completata de interventiile foarte vii si competente ale presedintelui ASAS, Valeriu Tabara.

Din partea autoritatilor au luat cuvantul Emil Dumitru, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, si Adrian Pintea, director general APIA care au raspuns punctual problemelor ridicate de pomicultori.
De asemenea, au avut interventii foarte aprinse Gabriel Biris, Partener fondator Casa de Avocatura Biris-Goran, Varujan Pambuccian, Presedinte Comisia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii din Camera Deputatilor, precum si Bogdan Alexandrescu, Manager Divizia Agro, Patria Bank.

Au participat cu mult interes oameni de afaceri de varf, foarte multumiti de intensitatea si calitatea dezbaterilor: Jean Valvis, antreprenor Valvis-Holding, Mihai Ungurenus, investitor in pomicultura la Corbi (Arges), Jozsef Toth, director vanzari, Nucifere Regia, Daniel Hanganu, CEO Solar Power Management, Camelia Sucu, Co-Founder ClassIn, Mihai Ciobanu, consultant expert Reeve Asset Management, Razvan Savaliuc antreprenor media si altii.

m2

In cadrul evenimentului a fost organizat un workshop in campurile experimentale si loturile demonstrative ICDP Maracineni, dar si Expozitia de fructe – „Blueberry hill”.

Evenimentul a fost sustinut de Computerland, partener Gold; Grupul Valvis – Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti; Casa de Avocatura Biris-Goran; CEC Bank; Netafim; Adama.

Urmatoarele evenimente in cadrul FoodIntelForum.ro, Editia a III-a, manifestare oganizata cu sprijinul revistelor FoodBiz, AgroStandard, TVR International, Lumea Banilor si a Canalului #RomaniaFunctioneaza vor avea loc in 2, 7, 8, 9 si 14 iulie, printre locurile de desfasurare fiind ASAS, Institutul Horting, Bitolia Gallery, Pavilionul Herastrau etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *