Legea Mirosurilor a fost promulgata de presedinte

Legea Mirosurilor a fost promulgata de presedinte

 

porcPresedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea si completarea ordonantei de urgenta a Guvernului 195/2005 privind protectia mediului, informeaza Administratia Prezidentiala. Legea va permite primariilor sa interzica activitatile care produc mirosuri neplacute. Pentru persoanele fizice amenzile pot ajunge la 30.000 de lei, iar pentru persoane juridice sanctiunile maxime sunt de 80.000 de lei. Legea introduce termenul de disconfort olfactiv care este „efectul generat de o activitate care poate avea impact asupra starii de sanatate a populatiei si a mediului, care se percepe subiectiv pe diferite scale de mirosuri sau se cuantifica obiectiv conform standardelor nationale, europene si internationale in vigoare”.

Citeste si PRO AGRO: “Legea mirosului” ar putea inchide multe ferme si majora preturile la alimenteLegea Mirosurilor a fost promulgata de presedinte

Fermierii au criticat in mod vehement Legea. Federatia Nationala Pro Agro sustine, intr-un comunicat de presa, ca nu exista „aparatura care sa poata constata depasirea unor valori olfactive”, motiv pentru care fermierii se vor confrunta cu „un numar foarte mare de reclamatii”.

Continuarea pe Cetateanul.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *