Restaurantul La Cave de Bucarest este un restaurant cu specific frantuzesc, situat in Cartierul Militari. Meniul este conceput si reinnoit in fiecare sezon de Chef Claude Giraud din Narbonne, 2 stele Michelin, ales de revista TIMES cel mai bun bucatar din lume, iar decorul este conceput de celebrul designer Jean Grisoni.
La Cave de Bucarest este urmasul restaurantului La Villa, care a fost deschis de Mihai Focsa in anul 2002. La Villa, restaurant cu acelasi specific frantuzesc, a fost numit cel mai bun restaurant din Bucuresti in 2003 si a avut onoarea de a-l primi pe Regele Mihai in cateva randuri pentru a-si sarbatori aniversarile.
„La Cave de Bucarest este un restaurant cu specific frantuzesc, unde 80-90% din preparate sunt concepute de bucatarul nostru francez, Chef Claude Giraud, cu 2 stele Michelin.(…). Scopul este de a promova bucataria franceza, produse proaspete si preparate noi concepute”, spune Mihai Focsa, proprietarul restaurantului.
Restaurantul La Villa a fost conceput din nevoia de avea o mancare mai calitativa. Fiind nevoit sa vina din ce in ce mai des in Bucuresti datorita lucrului in informatica, Mihai Focsa, fondatorul restaurantului a observat cat de slab calitativa era mancarea la inceputul anilor 2000 si a decis sa investeasca peste 500 de mii de euro in deschiderea restaurantului La Villa.
Restaurantul La Cave de Bucarest se afla intr-o cladire nou construita special de Mihai Focsa, cu un cadru deosebit realizat de designerul Jean Grisoni, care decorase si restaurantul La Villa, tablouri de calitate, materiale nobile si atmosfera deosebita.
”O pregatire tip sala de concert, deoarece face si spectacole de jazz si muzica in general. Deci incaperea este conceputa pentru a suporta o acustica de calitate” adauga acesta.