Finantarea este esentiala pentru agricultura, industria alimentara, industria bauturilor si HoReCa, iar cheia pentru a avea o rata mare de succes in accesarea fondurilor consta in respectarea tuturor criteriilor de eligibilitate, selectie si punctare si acordarea importantei cuvenite criteriilor de departajare, a marturisit intr-un interviu pentru revista FoodBiz.ro Razvan Galatan, Directorul Operational al companiei de consultanta in accesare fonduri europene si dezvoltare in afaceri-Goodwill Consulting.
„Goodwill Consulting a derulat pana in prezent peste 2000 de proiecte in consulting, numarul acesta creste in continuu, pe masura ce discutam, colegii mei deja lucreaza sa depuna alte proiecte pe masurile care sunt acum active. Cu aceste proiecte am reusit sa atragem peste 300 de milioane de euro finantari nerambursabile” a declarat Razvan Galatan.
Rata de succes a firmei este de peste 90%, iar solicitarile vizeaza toate sectoarele in care se pot accesa fonduri: agricultura, acvacultura, HoReCa, turism, industrie alimentara, industrie, energie si reciclare etc.
„Expertiza noastra ne recomanda pentru zona agricola, pentru HoReCa, pentru retail, pentru productia de bauturi, pentru productia alimentara. In acest sens as putea sa dau exemple de cateva branduri mari cu care noi colaboram.
Suntem consultantii firmei Vel Pitar, chiar eu sunt consultantul firmei Vel Pitar, lucrez cu ei din 2015, avem mai multe proiecte castigate impreuna, chiar acum finalizam la Iasi un proiect de 8 milioane de euro. Pe langa ei, lucram si cu producatorul de drojdie Pakmaya, cu Boromir, lucram cu foarte multe firme din zona alimentara si din domeniul HoReCa.
Pentru ei a fost un an foarte greu si statul a venit cu o masura de ajutor, denumita chiar masura HoReCa, in care primeau un ajutor de 20% din pierderea raportata la 2020 vs 2019, ajutor pe care se pare ca il vom avea si acest an, la pierderea raportata 2021 fata de anul precedent ”, a declarat Directorul Operational al Goodwill Consulting.
Goodwill Consulting este o companie de consultanta pentru accesarea fondurilor europene, infiintata in 2008. A pornit cu doi angajati, iar, astazi, numara peste 120 de salariati si colaboratori, si dispune de opt birouri nationale si peste 2000 de proiecte finalizate cu succes.