Kaufland si Ultragreens inaugureaza prima sera verticala din Romania

Kaufland si Ultragreens inaugureaza prima sera verticala din Romania

 

Kaufland si Ultragreens, cunoscut pana acum ca Microgreens Romania, inaugureaza prima unitate de agricultura verticala din Romania, a carei productii va fi integral directionata  vanzarii in magazinele retailerului. Green Hub Kaufland by Ultragreens este un proiect amplu de mediu si agricultura inteligenta, orientat catre noile tendinte de consum sanatos si in conformitate cu agenda ONU de dezvoltare sustenabila.

Investitia Ultragreens, principalul producator de microplante si plante aromatice din Romania, pentru dezvoltarea Green Hub Kaufland by Ultragreens, se ridica la 350.000 euro.

Intreg ciclul de operare a unitatii a fost luat in calcul pentru a dezvolta o activitate sustenabila pe termen lung, astfel ca sera a fost construita in imediata apropiere a Centrului Logistic Kaufland Ploiesti, pentru a reduce lantul logistic de transport si impctul asupra mediului inconjurator.

„Green Hub Kaufland by Ultragreens este pentru noi mai mult decat un proiect sustenabil. Este o noua etapa in parteneriatul pe care il avem deja cu Ultragreens, prin care extindem sortimentul de microsere si plante fresh din hipermarketurile Kaufland. Macrosera este dotata cu tehnologii de ultima generatie, eficiente energetic si propune un model de agricultura responsabila, in acord cu standardele internationale privind protejarea mediului. Productia va fi directionata integral catre 65 dintre magazinele noastre din Romania”, a declarat Marco Hößl – CEO Kaufland Romania & Republica Moldova

 “In urma cu 2 ani instalam primele Microsere in magazinele Kaufland din Bucuresti, cu plante cultivate direct in incinta hypermarket-urilor – a fost primul nostru pas catre agricultura urbana, hiper-localizata.  Am crezut mereu in solutiile de tip indoor vertical farming ca fiind un raspuns la unele dintre cele mai mari probleme cu care populatia se confrunta in momentul actual: nevoie de alimente fara pesticide, instabilitate alimentara, poluare, risipa resurselor. Am gasit in Kaufland partenerul ideal, alaturi de care inovam aici, chiar la noi acasa, pentru o agricultura durabila si sustenabila, cu beneficiile unei alimentatii sanatoase, pentru un viitor social responsabil”, a declarat Cristian Tudor, Fondator Ultragreens (Microgreens).

Kaufland Romania este un puternic sustinator al producatorilor locali, astfel ca productia anuala de circa 60 de tone a hub-ului va fi distribuita integral in reteaua de hypermarket-uri Kaufland. Pentru dezvoltarea acestui parteneriat si a asigura un flux constant de plante proaspete in intreaga retea de 157 de hipermarketuri, o a doua unitate Green Hub va fi construita in localitatea Turda de catre Ultragreens.

Unitatea de productie este instalata intr-o hala industriala moderna, cu o amprenta la sol de 180 m2 si o suprafata de cultivare de 1250 m2, obtinuti prin suprapunerea a sapte suprafete de cultivare. Plantele sunt cultivate eficient tot timpul anului, cu un consum de apa cu 95% mai redus fata de agricultura traditionala. Ciclurile de productie variaza intre 10 si 20 de zile, fiind cultivate game de salate, ridichi, broccoli sau chives, precum si plante aromatice, crescute in regim hidroponic. 

De asemenea, plantele sunt crescute cu ajutorul razelor UV, fiind folosite becuri LED cu un consum energetic minim, in timp ce sistemul inchis de cultivare verticala permite o agricultura sustenabila, care exclude poluarea cu pesticide si ingrasaminte la sol.

La constructia si utilarea acestui Hub cu tehnologie de ultima ora au contribuit partenerii Ultragreens: Signify – lider global in domeniul iluminatului, Helukabel – producator si furnizor international de top de cabluri, Gnosis – parte a grupului Ultragreens, specializat in inginerie mecanica avansata, Combridge (Deutsche Telekom)- solutii de telecomunicatii si IT&C personalizate, Amteh International – integrator instalatii HVAC-R si sanitare industriale.

Despre Kaufland Romania

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.450 de magazine in 8 tari, 148.000 de angajati si o retea de 157 de magazine in Romania. In 2021, Kaufland Romania a primit pentru a patra oara certificarea Best Buy Award, care atesta ca este lantul de magazine cu cel mai bun raport calitate – pret de pe piata locala. Kaufland detine si distinctia Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienti, acordata de Institutul international ICERTIAS, in urma unei analize de piata. Obiectivul nostru este sa aplicam cele mai inovatoare tehnologii in domeniul retail, astfel incat clientii sa se bucure de produse proaspete, la cel mai bun raport calitate-pret, prin promovarea sustenabilitatii si a produselor locale. Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaufland.ro.

Despre Ultragreens

Ultragreens, cunoscut pana acum pe piata locala ca Microgreens Romania, este principalul producator de microplante, flori comestibile si specialitati culinare pentru gastronomie. Cultivam cu pasiune si responsabilitate microplante, cu scopul de a face mancarea mai apetisanta si nutritiva. Din 2018 investim in AgTech prin dezvoltarea sistemelor proprietare de crestere hidroponica verticala indoor, scaland business-ul in zona de Convenience si Functional Foods.  Compania este certificata GlobalGAP si respecta toate bunele practici impuse de acest standard, fiind premiata cu diploma de excelenta in consumul apei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *