Calin Costinas, CEO Profi: Este nevoie de asociere si centre de colectare

Calin Costinas, CEO Profi: Este nevoie de asociere si centre de colectare

 

Chiar daca Profi, cel mai mare angajator din Romania cu 28.000 de salariati, isi asigura aproape in totalitate necesarul de legume din productia interna, in sezon, Calin Costinas¸ Deputy CEO Profi, recunoaste ca exista o categorie de producatori care nu reusesc sa ajunga in retelele de retail.

Este vorba de micii fermieri, care nu pot sa asigure cantitate si constanta. Care ar fi solutia? Asociere, si mai ales, centre de colectare si sortare care sa le faciliteze accesul in magazine.

‘’Lipseste o veriga si fara ea degeaba se face productie, daca nu exista posibilitatea comercializarii. Este vorba de asociere si de centre de colectare si sortare, iar in absenta lor este imposibil sa se lucreze. Nu in ultimul rand, avem nevoie de centre de sortare si suprafete protejate pentru a se extinde sezonul’’, a declarat Calin Costinas la BucharestFoodSummit.ro, editia a V-a din 6-15 octombrie 2022.

El atrage atentia ca sezonul romanesc este foarte scurt, cu un varf mare de productie, cand pretul se prabuseste, pentru ca nu exista o esalonare a productiei pentru multi producatori.

Nu in ultimul rand, perisabilitatea produselor romanesti este o alta problema, chiar si in sezon, si fata de importuri, in conditiile in care marfa este livrata nesortata. Si sunt doar cateva din problemele care apar pe lantul producator – retailer.

BucharestFoodSummit.ro, editia a V-a, a adus laolalta fermieri, antreprenori, retaileri, academici si autoritati din Europa de Sud-Est, care colaboreaza pentru exploatarea oportunitatilor in timp de crize multiple. Dialogul va continua la TimisoaraFoodSummit, in perioada 23-25 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *