Ferma Baciu din Calarasi a lansat o linie noua de productie si procesare dupa o investitie de 2.5 milioane de euro si lucrari timp de 12 luni. Din total suma investita, 600.000 euro reprezinta fonduri proprii, in timp ce 1,9 milioane de euro constituie credit bancar, la care s-a apelat pentru ca a devenit mult prea dificil sa obtii fonduri europene pentru procesare.
Muzica si voie buna, asa cresc vacile, timp de 18 luni, ventilate si cu muzica intr-un mediu linistit pentru cea mai buna carne. Curatarea grajdurilor si monitorizarea sunt complet tehnologizate cu camera de luat vederi, pluguri automatizate.
Sustenabilitate. Problema fermierilor: deseurile. Investitia in statia de biogaz permite sa nu se piarda nimic din procesul de crestere al vacilor si permite in acelasi timp sa produca electricitate. Nivelul de poluare aproape de 0.
Pentru si mai multa energie verde, grajdurile vor fi acoperite de panouri fotovoltaice.
Noua linie de procesare pentru burgeri si mici, realizata in parteneriat cu Di-Co Total, scoate in evidenta automatizarea si tehnologia.
10 tone de produs finit pe zi cu mai putin de 5 operatori
Ferma Baciu inchide lantul alimentar prin punctele de desfacere catre consumator: automate de lapte, macelarii, restaurante si burgerii proprii.
Este imbucurator sa vedem fermieri romani care se ocupa tot mai mult de procesare pentru a creste valoarea adaugata.
Evenimentul de lansare a noii linii de productie si procesare a fost o buna ocazie de a cunoaste mai bine ce se intampla la Ferma Baciu si de a cunoaste produsele de top ale fermierilor romani.
Ferma Baciu a fost infiintata de Alexandru Baciu, un fermier cunoscut din judetul Calarasi. Business-ul de familie, de care se ocupa acum cei doi copii, presupune administrarea a 2.000 de hectare de teren agricol, la care se adauga o ferma de vaci, abator si mai nou unitatea de procesare.


