Interesul fermierilor pentru irigatii creste dupa ce vad productiile la vecini

Interesul fermierilor pentru irigatii creste dupa ce vad productiile la vecini

 

Interesul fermierilor pentru irigatii este in crestere, in contextul schimbarilor climatice care incep sa-si faca tot mai mult simtita prezenta. De asemenea, faptul ca agricultorii care iriga au obtinut productii mai mari constituie un stimulent serios pentru cei care mai stateau pe ganduri. Mai multe, insa, despre cererea de pe piata si oferta Mewi am aflat de la Danut Andrei, brand managerul companiei.

„Romania este intr-un proces de dezvoltare, am observat ca au inceput sa existe din ce in ce mai multi fermieri interesati de investitiile in irigatii. Pe de o parte, schimbarile climatice i-au determinat in cea mai mare masura sa adopte aceasta pozitie, iar pe de alta parte, au vazut productiile obtinute de cei care iriga”, a declarat pentru FoodBiz Danut Andrei.

Sistemele de irigatii aflate in portofoliul Mewi sunt de tipul de irigatii prin aspersie, care include pivoti/ liniare, hipodrom, tamburi de irigat cu tunul clasic aspersor sau cu rampe de udare, precizeaza Danut Andrei.

„In Romania, in prezent, cele mai vandute echipamente de irigat ca si numar sunt tamburii, deoarece sunt mai accesibili din punct de vedere al pretului, dar mai au si un avantaj in ceea ce priveste mobilitatea. Sunt foarte mobili, multi fermieri nu au terenurile in proprietate si merg pe varianta tamburilor de irigat, pentru a nu face o investitie pe terenul altcuiva”, a mai afirmat Danut Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *