Hans Rausing, miliardarul Tetra Pak, a murit la 93 de ani! Ce avere are familia suedeza in Romania!

Hans Rausing, miliardarul Tetra Pak, a murit la 93 de ani! Ce avere are familia suedeza in Romania!

 

rausingA murit Hans Rausing, miliardarul suedez, care a reusit sa faca din compania de ambalaje alimentare Tetra Paka un jucator de top la nivel mondial. Suedezul, fiul fondatorului companiei Ruben Rausing, a decedat la varsta de 93 de ani si avea o avere estimata de Forbes la circa 12 miliarde de dolari. El s-a ocupat de conducerea firmei in perioada 1950 – 1995, an in care si-a vandut actiunile fratelui sau. Familia Rausing detine proprietati importante in Romania, de la terenuri agricole, pana la suprafete importante de paduri, numarandu-se printre cele mai mari grupuri straine prezente pe piata autohtona.

Potrivit datelor din piata, concernul Ingleby, detinut de celebra familie miliardara daneza, administreaza in tara noastra peste 19.000 ha de teren agricol. In Ardeal, danezii sunt prezenti prin intermediul unor firme cunoscute precum Campo D’Oro, Cross Wind si Green Gate, cu activitati in sectorul vegetal, dar si in zootehnie.

Citeste si EXCLUSIV: Studiul „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza extensiva a pietei terenurilor

Pe langa terenuri, danezii mai detin si peste 7.000 de hectare de padure in Romania. La nivelul global, danezii exploateaza circa 100.000 hectare teren agricol, pe mai maulte continente, tari precum Argentina, Australia, Letonia, Lituania, Noua Zealanda, Peru, Uruguay si Statele Unite.

Citeste si Legumicultura la inceput de 2019: 7.500 ha de spatii protejate, din care doar 200 ha de sera

Sursa foto: Thesun.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *