Grupul Marsat a inaugurat o fabrica de procesare a porumbului la Roman

Grupul Marsat a inaugurat o fabrica de procesare a porumbului la Roman

 

La Roman, in judetul Neamt, a fost inaugurata o unitate de procesare a porumbului, valoarea investitiei ridicandu-se la 4 milioane de euro, prima unitate integrata de acest fel din Romania.

Investitorul este Vasile Balcan, administratorul Marsat Roman care lucreaza circa 3.000 hectare de teren agricol. Materia prima provine in mare parte din fermele proprii, circa 1.000 hectare de porumb sticlos, dar au fost incheiate parteneriate si cu fermierii locali.

Lucrarile fabricii au debutat in urma cu doi ani, iar odata cu finalizarea investitiei au fost create peste 40 de noi locuri de munca. Brandul sub care vor fi comercializate produsele este Mara.

Este vorba de o moara de malai grisat cu o capacitate de 150 de tone pe zi, prevazuta cu 2 linii pentru pufuleti si fulgi. Ea va avea si o prelucrare de germeni de porumb, extragand uleiul si srotul folosit in alte preparate din panificatie. Deci facem o prelucrare integrala a porumbului. Deja am lansat anul acesta productia de porumb sticlos, venind cu un pachet tehnologic si cu niste avantaje pentru cei care cultiva astfel de porumb, ca avem asigurat materia prima pentru derularea activitatii in anul urmator”, a declarat Vasile Balcan pentru Radio Iasi.

Inaugurarea unitatii a avut loc in prezenta ministrul Agriculturii, Adrian Ionut Chesnoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *