Grain Bags si-a dublat cifra de afaceri in 2021 și se așteaptă la o majorare de 77%, în acest an

Grain Bags si-a dublat cifra de afaceri in 2021 și se așteaptă la o majorare de 77%, în acest an

 

Grain Bags Romania, furnizor de solutii pentru depozitarea in silobag-uri, a generat anul trecut, o cifra de afaceri de 2,2 milioane de euro, dublu fata de 2020, cand cifra de afaceri trecuse putin peste 1 milion de euro, iar antreprenorul mizeaza pe o crestere de 77%, in 2022.

In conditiile in care productia de cereale din Romania se afla in crestere, fiind estimata la 34,16 milioane de tone in anul agricol 2021, de patru ori mai mare decat in anul agricol 2007 (Sursa: Clubul Fermierilor Romani), spatiile de depozitare deja existente devin tot mai insuficiente. Chiar daca, Romania are o capacitate de depozitare in silozuri si baze, notata in hartii, de peste 26 milioane de tone, in realitate o parte nu functioneaza la capacitate maxima.   

Mai mult, estimarile arata ca tara noastra se apropie de o productie de 40-45 de milioane de tone de cereale, in jurul anului 2030.  In conditiile date, Grain Bags Romania trage un semnal de alarma, in ideea ca Romania are nevoie de o extindere a spatiilor de depozitare, propunand o solutie eficienta in acest sens – sistemul silobag.

Peste 2.000 de saci uriasi, vanduti in 2021

Bilantul din 2021 arata ca vanzarile Grain Bags Romania au fost pe un trend ascendent, pe toate segmentele. Astfel ca, s-au vandut cu 99% mai multe silobag-urile in 2021, comparativ cu 2020, si cu 48% mai multe, fata de anul

2019.  Ca si cifra, peste 2.000 de saci uriasi au ajuns, anul trecut in fermele de la noi, dar si peste hotare.

De asemenea, utilajele vandute au fost cu 84% mai multe, comparativ cu 2020, si cu 120% mai multe, fata de 2019.  Cea mai mare crestere se poate observa pe partea de inchirieri de utilaje, unde procentul a trecut de 100%, atingand o crestere de 180% in 2021, comparativ cu 2020, si de 46% fata de 2019.

„Dupa cum spunea odata Lucian Buzdugan, Senior Advisor la Al Dahra Agriculture: «silobag-ul a devenit o tehnologie permanenta folosita in Insula Mare a Brailei, nu este o optiune». Pe acelasi principiu merg si ceilalti clienti ai nostri, care dupa ce au observat utilitatea sistemului, nu mai inchiriaza utilajele, ci prefera sa le achizitioneze de la noi. Astfel, se explica aceasta crestere mare pe partea de inchiriere in 2021, dar mult mai mica fata de 2019”, a mentionat Narcis Ranghiuc, director general Grain Bags Romania, in cadrul evenimentului „Cum arata depozitarea de cereale in Romania”, organizat de companie, pe 14 ianuarie 2022, la Restaurantul Ferma Baciu, din Bucuresti.

La eveniment au participat jurnalistii din presa agricola, dar si cei din zona business. De asemenea, au dat curs invitatiei reprezentantii din asociatiile agricole, precum si fermieri: Nicu Vasile, presedinte Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Alina Cretu – director executiv Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania (APPR), Costin Telehuz – presedinte Asociatia Cultivatorilor de Cereale si Plante Tehnice Ialomita (ACCPT Ialomita), Florentin Bercu – director executiv Uniunea de Ramura Nationala a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV), Ionel Arion – presedinte Federatia Nationala Pro Agro, Alexandru Haita – fermier din Teleorman, lucreaza 1.100 ha, Gheorghe Nitu – fermier care lucreaza 4.000 ha in Giurgiu, Alexandru Baciu – crescator de vaci, peste 1.000 de capete, lucreaza peste 2.000 ha teren si proprietar Restaurant Ferma Baciu.

Despre Grain Bags Romania

Este o companie 100% romaneasca, infiintata in anul 2015 si care furnizeaza solutia de depozitare in silobag (sac industrial, fabricat din polietilen elastic, care asigura conservarea in conditii optime a recoltei). De asemenea, este singura din tara care are specialisti in acest sistem, care stiu sa ofere consultanta fermierilor. Grain Bags Romania comercializeaza atat silobag-uri, cat utilaje de incarcare/descarcare in/din silobag, dar presteaza si servicii cu personal calificat.

Silobag-urile marca Grain Bags Romania sunt importate din Germania si reprezinta cea mai profitabila metoda de depozitare a cerealelor si furajelor de pe piata din Romania, oferind o alternativa pentru o mai buna valorificare a productiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *