Carui tip de ferma se adreseaza silobagul

Carui tip de ferma se adreseaza silobagul

 

2.500 tone de  grau – record de depozitare in silobag pentru o zi! Sistemul silobag se adreseaza atat fermelor de mici dimensiuni, cat si mari, drept dovada sunt clientii furnizorului de solutii pentru depozitarea in silobag-uri Grain Bags Romania care sunt fermieri ce lucreaza terenuri de la 100 de ha, la peste 10.000 de ha. De asemenea, multi crescatori de vaci, porci sau pui folosesc deja silobag-urile pentru depozitarea de furaje, dar si multi procesatori din zona de uleiuri sau morarit si panificatie.

Astfel ca, cele mai depozitate materii in sacii uriasi au fost, anul trecut: grau, porumb si floarea-soarelui, pe partea de cereale si crimping, siloz porumb si siloz lucerna, pe partea de furaje. Iar, recordul de incarcare in silobag pentru o singura zi, a fost de 2.500 de tone de grau, realizat in judetul Constanta, la un trader de cereale.  

In ceea ce priveste obiectivele pentru anul acesta, reprezentantii companiei si-au propus sa dezvolte o solutie financiara completa in avantajul fermierilor, sa extinda echipa Grain Bags Romania, sa intre si pe alte piete din Europa si sa creasca cifra de afaceri cu 77%.

„Am observat ca exista fermieri care nu isi permit sa stocheze cerealele. Asta pentru ca, au anumite scadente, trebuie sa plateasca rate la o combina, un tractor sau chiar inputuri. Asa ca, ne-am gandit sa oferim o solutie completa in parteneriat cu o banca romaneasca, care va suporta de fapt, finantarea pentru depozitarea de cereale. Astfel fermierul, isi va putea vinde recolta la momentul potrivit, fie la o luna sau mai multe dupa depozitare”, a adaugat Narcis Ranghiuc.

Despre Grain Bags Romania

Este o companie 100% romaneasca, infiintata in anul 2015 si care furnizeaza solutia de depozitare in silobag (sac industrial, fabricat din polietilen elastic, care asigura conservarea in conditii optime a recoltei). De asemenea, este singura din tara care are specialisti in acest sistem, care stiu sa ofere consultanta fermierilor. Grain Bags Romania comercializeaza atat silobag-uri, cat utilaje de incarcare/descarcare in/din silobag, dar presteaza si servicii cu personal calificat. Silobag-urile marca Grain Bags Romania sunt importate din Germania si reprezinta cea mai profitabila metoda de depozitare a cerealelor si furajelor de pe piata din Romania, oferind o alternativa pentru o mai buna valorificare a productiei.

Grain Bags Romania, furnizor de solutii pentru depozitarea in silobag-uri, a generat anul trecut, o cifra de afaceri de 2,2 milioane de euro, dublu fata de 2020, cand cifra de afaceri trecuse putin peste 1 milion de euro, iar antreprenorul mizeaza pe o crestere de 77%, in 2022.

In conditiile in care productia de cereale din Romania se afla in crestere, fiind estimata la 34,16 milioane de tone in anul agricol 2021, de patru ori mai mare decat in anul agricol 2007 (Sursa: Clubul Fermierilor Romani), spatiile de depozitare deja existente devin tot mai insuficiente. Chiar daca, Romania are o capacitate de depozitare in silozuri si baze, notata in hartii, de peste 26 milioane de tone, in realitate o parte nu functioneaza la capacitate maxima.   

Mai mult, estimarile arata ca tara noastra se apropie de o productie de 40-45 de milioane de tone de cereale, in jurul anului 2030.  In conditiile date, Grain Bags Romania trage un semnal de alarma, in ideea ca Romania are nevoie de o extindere a spatiilor de depozitare, propunand o solutie eficienta in acest sens – sistemul silobag.

One thought on “Carui tip de ferma se adreseaza silobagul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *