Google masoara efectele carantinei in 131 de tari

Google masoara efectele carantinei in 131 de tari

 

GoogleCompania Google masoara efectele carantinei in 131 de tari si a decis publicarea statisticilor rezultate din prelucrarea datele de localizare a utilizatorilor acestei platforme. Scopul acestei decizii este de a ajuta autoritatile sa evalueze eficacitatea distantarii sociale in fata COVID-19, relateaza Reuters. Rapoartele, care se refera la 131 de tari, ar urma sa releve „tendintele generale ale deplasarii persoanelor, in timp si pe zone geografice, in diferite locuri cum sunt centre de divertisment, magazine alimentare, farmacii, parcuri, statii de transport in comun, locuri de munca si locuinte”, precizeaza compania americana.

„Vom afisa tendintele pe mai multe saptamani” sub forma unei „cresteri sau diminuari a procentajului de deplasari” si nu in cifre absolute, se precizeaza in articolul semnat de directoarea pentru produse geografice a Google, Jen Fitzpatrick, si responsabila de la Google Health, dr. Karen de Salvo. Cele mai recente informatii vor proveni din ultimele 48-72 de ore.

Pentru a proteja viata privata, nu va fi facuta public nicio informatie ce poate contribui la identificarea persoanelor, cum sunt locatia, contactele sau deplasarile individuale, au spus reprezentantii Google.

Pentru a impiedica orice tentativa de identificare a unei persoane in ansamblul datelor cuprinse in rapoartele sale, Google a aplicat o tehnica statistica numita „confidentialitate diferentiala”, care adauga „zgomot” matematic la datele brute, pastrand totodata statisticile aproape de realitate, potrivit FoodBiz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *