Franta – Hotii de rosii au iesit la cules, dupa ce pretul a explodat

Franta – Hotii de rosii au iesit la cules, dupa ce pretul a explodat

 

Nici hotii nu mai sunt ce-au fost. Tomatele au ajuns la mare pret intr-un orasel din sudul Frantei, unde un mic producator local s-a trezit dimineata ca hotii i-au furat peste noapte toata recolta. Mai precis, vreo 40 kilograme de tomate bio in valoare de circa 200 euro, adica recolta pe o saptamana intreaga care era si programata pentru piata, potrivit publicatiei ladepeche.fr.  De castraveti, in schimb, nici nu s-au atins…. ca si la noi…

Citeste si 100 mil. euro pentru sere si solarii, cat importurile de tomate. Romania are 207 ha de sera

Ar putea sa para o gluma, dar nu este deloc asa. In conditiile in care oferta pe piata este redusa in aceasta perioada, din cauza capriciilor vremii, pretul la tomate a explodat pur si simplu, in Occident, fie ca vorbim de Franta, Belgia sau Olanda. De exemplu, o ladita de tomate din soiul Inima de Bou costa 18 euro, in Belgia, saptamana trecuta, potrivit presei locale. Asta ca sa va faceti o idee despre piata….

Cat despre noi, poate ar trebui sa ne bucuram ca inca n-au aparut hotii de rosii. Pe de alta parte, cum sa nu fim tristi ca preturile nu se compara nici pe departe cu cele din Vest?!

Realitatea este, insa, ca de aceste majorari de preturi nu se bucura producatorii, in general, ci mai mult comerciantii, o situatie pe care o intalnim cam peste tot.

Citeste si EXCLUSIV: STUDIU DE PIATA “LEGUME DE SERA SI SOLARII” – 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *