FNGCIMM: Grad angajare de 12% pentru AGRO IMM INVEST, dupa primele 13 zile de la lansare

FNGCIMM: Grad angajare de 12% pentru AGRO IMM INVEST, dupa primele 13 zile de la lansare

 

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a anuntat ca plafoanele de garantare ale programelor guvernamentale aferente anului 2021 au fost angajate in proportie de 7% pana la 43%, in primele 13 zile de la lansare. Agro IMM INVEST se afla in topul programelor cu cel mai mare grad de angajare – 12,7%, in timp ce Noua Casa are 43%. Subprogramul Agro IMM Invest are un plafon de un miliard de lei, numarul solicitarilor inregistrate deja fiind de 2250 cu o valoare a finantarilor de 3,5 miliarde lei.

Programele guvernamentale derulate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii au fost accesate, in doua saptamani de la operationalizarea masurilor  pentru sustinerea mediului de afaceri si alocarea plafoanelor de garantare pentru anul 2021, in ritm  rapid,  arata un comunicat al FNGCIMM.

Astfel, din plafonul de 14 miliarde lei alocat programului IMM Invest Romania, aferent anului 2021, circa 7% din plafonul de garantare a fost accesat de peste 10.340 IMM-uri care au solicitat finantari de 12,4 miliarde lei prin platforma dedicata programului – www.imminvest.ro.

In numai 13 zile, FNGCIMM a analizat 888 de garantii IMM Invest, in valoare de 755 milioane de lei, cu o valoare a finantarilor solicitate de 923 milioane de lei. In medie, termenul de acordare a unei garantii pentru un credit aprobat a fost de maximum 48 de ore de la incarcarea documentatiei complete in aplicatia web plafon, care asigura fluxul complet digitalizat al derularii programului intre finantatori si FNGCIMM.

Ritmul de inregistrare a solicitarilor pe platforma www.imminvest.ro indica in continuare un nivel ridicat de interes, atat pentru creditele bancare pentru investitii, cat si pentru creditele necesare pentru capital de lucru.

Un alt program la care pot aplica fermierii este și IMM Leasing de echipamente şi utilaje.

Ce este Agro IMM Invest
Agro IMM Invest este un program guvernamental care ajuta fermierii si intreprinderile din agricultura, acvacultura, pescuit si sectorul alimentar sa obtina finantari pentru activitatea curenta sau pentru investitii, in conditii avantajoase.

Prin acest program, clientii pot beneficia de un grant (sume nerambursabile) de pana la 10% din valoare finantarii si de garantii de stat – prin FNGCIMM – de pana la 90% din valoarea creditului.

Dobanda pentru creditele AGRO IMM Invest este subventionata de stat pe o perioada de 8 luni. Dupa aceasta perioada, dobanda va fi ROBOR la 3 luni, la care se adauga o marja fixa de 2,5% in cazul creditelor pentru activitatea curenta, respectiv 2% in cazul creditelor pentru investitii. comisioanele FNGCIMM (de risc si de administrare) sunt subventionate de stat in proportie de 100%, pe toata durata de creditare.

Plafonul maxim al creditelor Agro IMM Invest, pe care un client le poate solicita, nu poate depasi 10 milioane de lei (credit pentru investitii si/sau pentru capital de lucru).

Programul nu permite refinantari ale creditelor in derulare. In plus, creditele din cadrul programului nu pot fi utilizate pentru implementarea proiectelor finantate din ajutoare de stat/fonduri europene.

Administratorul AGRO IMM INVEST este Fondul de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *