Florin Citu la BucharestFoodSummit: Ajutoarele financiare si programele de sprijin se prelungesc in 2021-2022

Florin Citu la BucharestFoodSummit: Ajutoarele financiare si programele de sprijin se prelungesc in 2021-2022

 

cituMinistrul Fiantelor, Florin Citu, a declarat in cadrul conferintelor BucharestFoodSummit 2020 ca are in vedere prelungirea programelor si ajutoarelor financiare pentru economie si in exercitiul financiar 2021-2022. Comisia Europeana permite statelor membre sa prelungeasca ajutoarele acordate urmare a Covid-19. Ministrul Florin Citu a subliniat faptul ca guvernul a facut, anul acesta o injectie suplimentara de 34 miliarde lei in economie prin masurile fiscale adoptate. De la debutul pandemiei si pana acum, prin masurile – care expira pe 25 octombrie, dar anunta ministrul Finantelor, vor veni noi prelungiri – 16 miliarde de lei au ramas la companii.

Florin Citu a reamintit ca rolul statului este sa stimuleze mediul de afaceri si sa plateasca banii la timp in economie.

Ordonanta de guvern prin care s-a oferit un bonus fiscal pentru capitalizarea firmelor tocmai datorita capitalizarii foarte reduse la nivelul intregii economii este si in beneficiul firmeler implicate in sectorul agro-alimentar.

Ministerul Finantelor a anuntat un program nou de finantari, special pentru sectorul agricol, a carui denumire nu a fost inca stabilita (probabil “Agroinvest”) si care ar urma sa fie aprobat intrGuna din urmatoarele sedinte de guvern.

Programul va oferi fermierilor finantari de cca 1 miliard de lei, pe modelul IMM Invest, cu dobanzi garantate 100% de stat. Derularea se va face prin FRGIMM si prin bancile comerciale.

In acelasi context au fost majorate si sumele pentru plata concediilor medicale de la 110 milioane lei lunar la peste 340 milioane lei.
BucharestFoodSummit.ro, Editia a III-a: 21 septembrie – 19 noiembrie 2020, este cel mai mare si important eveniment international al toamnei din Romania in agribusines, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa.

Conferinta a fost moderata de Gabriel Biris, Partener Fondator, Casa de Avocatura Biris-Goran, iar co-moderator a fost Bogdan Popovici, BucharestFoodSummit.

La conferinta au participat Emil Dumitru, Secretar de Stat, MADR, dar si fermierii integratori – Alexandru Baciu si Nicusor Serban. Au mai fost prezenti Nicolae Badea, presedinte Computerland, Calin Musca, antreprenor, PorkProd, Adrian Radulescu – presedinte Asociatia Fermierilor Romani, Nicolae Istudor, Rector ASE Bucuresti, Valentin Vladut, director general Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare (INMA), Jozsef Toth, antreprenor Juglans Dacic, Alexandru Ungurelu si Dinu Dinulescu – BucharestFoodSummit.

BucharestFoodSummit.ro este organizat in parteneriat cu #RomaniaFunctioneaza, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatura Biris-Goran, ASAS, ASPES, FIHR, ICDP – Maracineni, HORA, Agrostandard si Academia de Studii Economice Bucuresti.

Sponsorii evenimentului: Sponsor Gold – Computerland Romania, Exclusive Pure Water Partner – Aqua Carpatica, Wine Partner – Domeniile Samburesti.

Partenerii media: FoodBiz, #RomaniaFunctioneaza, Agrostandard, Lumea Banilor, EVZ, TVRi si Economistul.

Seria de conferinte BucharestFoodSummit este in desfasurare. Se mai pot face inscrieri de participare dar locurile sunt limitate!

Sursa: FoodBiz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *