Finantare de 100 milioane euro pentru programul „Rabla pentru Tractoare”

Finantare de 100 milioane euro pentru programul „Rabla pentru Tractoare”

 

Guvernul a aprobat, in sedinta din 30 mai 2024, Hotarârea pentru aprobarea finantarii din Fondul pentru mediu a Programului de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate, a anuntat Administratia Fondului pentru Mediu. 

Prin acest program vor fi sprijiniti producatorii agricoli sa-si achizitioneze tractoare si masini agricole autopropulsate, inclusiv accesoriile agricole aferente, noi, mai putin poluante si  vor trebui sa predea spre casare un autovehicul, tractor sau masina agricola autopropulsata uzata.

Anul acesta, in bugetul de venituri si cheltuieli al Administratiei Fondului pentru Mediu sunt alocate 500 de milioane de lei pentru acest program, iar valoarea ce poate fi acordata unui beneficiar la achizitionarea unui tractor sau a unei masini agricole autopropulsata este de aproximativ 20.000 de euro, cuantumul finantarii urmând a fi stabilit prin ghidul de finantare, a transmis AFM. 

Informatii privind lansarea programului, schema de ajutor de stat „Sprijin in vederea achizitionarii de tractoare si masini agricole autopropulsate”, precum si ghidul de finantare vor fi publicate in perioada urmatoare.

„100 milioane euro este bugetul alocat pentru programul „Rabla pentru tractoare”. Astfel, 5000 de fermieri vor putea beneficia de acest program si vor primi vouchere de 20.000 de euro pentru achizitionarea de tractoare sau alte utilaje noi. Impreuna cu Ministerul Mediului am lansat Programul de stimulare a innoirii Parcului National de tractoare si masini agricole, care a fost aprobat in sedinta de Guvern. Le-am promis micilor fermieri si legumicultorilor acest ajutor si, ca de fiecare data, ne respectam angajamentul de a sustine agricultura si pe cei care produc româneste!”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *