Finantare de 10 milioane lei pentru Agrinvest Credit IFN de la ING Bank Romania

Finantare de 10 milioane lei pentru Agrinvest Credit IFN de la ING Bank Romania

 

ING Bank Romania a acordat a doua facilitate de credit de 10 milioane de lei (2 milioane de euro) pentru compania Agrinvest Credit IFN, specializata in finantarea sectorului agricol romanesc. Astfel, valoarea creditelor contractate de Agrinvest Credit IFN de la ING Bank a ajuns la 20 milioane de lei, dupa ce compania a mai obtinut un imprumut in luna aprilie 2021. Fondurile obtinute vor fi utilizate pentru a sustine dezvoltarea afacerilor fermierilor mici si mijlocii de pe plan local.

„Sprijinul financiar pe care il acorda Agrinvest Credit IFN fermierilor mici si mijlocii vine la pachet cu  ampla expertiza tehnologica in sectorul agribusiness a grupului Agrinvest. Ne bucuram sa sustinem din nou Agrinvest Credit IFN si suntem convinsi ca aceasta finantare va duce la un progres al fermierilor romani pentru a adopta practici mai sustenabile din punct de vedere financiar. Pentru noi, acest credit nu reprezinta doar o noua tranzactie in portofoliul bancii, ci si un nou pas inainte in directia sustenabilitatii si a sanatatii financiare a companiilor din Romania.”, a explicat Marius Gavrea, Expert Agribusiness, divizia Business Banking, in cadrul ING Bank Romania.

In cei doi ani de activitate de la infiintare, Agrinvest Credit IFN a acordat credite pentru fermierii romani in valoare de peste 100 milioane lei. La finalul anului 2021, imprumuturile acordate au ajuns la 54 milioane de lei, cu 58% mai mult fata de planul de afaceri stabilit la inceput de an. Cu fondurile obtinute, in 2022, Agrinvest Credit IFN vizeaza un volum de credite noi de peste 45 milioane lei, precum si extinderea portofoliului de clienti.

„Segmentul de piata vizat ramane cel al fermierilor mici si mijlocii, cu suprafete medii exploatate de 500-700 ha. Ne mentinem angajamentul de a acoperi toate nevoile fermierilor romani prin produse personalizate, destinate finantarii ciclului de productie a cerealelor, precum si prin sustinerea investitiilor in dezvoltarea fermelor vegetale.

Pentru a veni in intampinarea partenerilor fermieri, in 2021, am lansat doua noi produse de creditare, care pot contribui la cresterea profitabilitatii anuale a fermelor vegetale:

  • Facilitati de credit garantate cu contractele de vanzare produse agricole, finantand pana la 35% din valoarea respectivului contract;
  • Facilitati de credit pentru finantarea stocurilor de cereale astfel incat fermierii sa nu fie nevoiti sa vanda productia la recolta, cand, in general, preturile sunt mai mici.”, spune Andra Parvan, Director General Agrinvest Credit IFN.

ING Bank Romania a intrat pe segmentul finantarii agriculturii in anul 2015. Una dintre directiile principale ale bancii a fost cea de educatie financiara pentru fermieri, prin organizarea unor sesiuni pentru optimizarea afacerii acestora din punct de vedere financiar si gasirea unor solutii concrete pentru facilitarea accesului acestora la finantare. Sustenabilitatea si digitalizarea sunt in centrul strategiei bancii si in sectorul agribusiness.  

Agrinvest Credit IFN face parte din grupul AGRINVEST, jucator de top in sectorul agricol, cu capital 100% romanesc. Grupul are activitati integrate de distributie inputuri pentru fermieri, comert cu cereale, parc logistic pentru transportul cerealelor, dispunand de capacitati de depozitare de peste 250.000 de tone in 17 locatii din 12 judete agricole, precum si productie agricola si de samanta pe o suprafata de peste 6.500 ha. Compania a intrat in registrul special al IFN-urilor in anul 2021.

Despre ING

ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 38,8 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari.  

Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti – companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice. ING Bank Romania este a patra banca in top 10 banci locale, conform activelor, si singura banca cu crestere organica, fara achizitii de portofolii de clienti sau alte banci. ING Bank Romania este o banca universala cu peste 1,6 milioane de clienti din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri si Mid-Corporate si Wholesale Banking. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *