Stocurile de grau ar putea creste in sezonul 2020/21, anunta FAO

Stocurile de grau ar putea creste in sezonul 2020/21, anunta FAO

 

grau_spiceProductia mondiala de grau in sezonul 2020/21 este prognozata sa ajunga la 762,6 milioane de tone, in mare parte fiind la acelasi nivel ca in 2019, cu asteptari de recolte mai mici in Uniunea Europeana, Africa de Nord, Ucraina si S.U.A. compensate in mare parte de recoltele mai mari din Australia, Kazahstan, Federatia Rusa si India, arata fAO in raportul Cererea si Oferta de Cereale.

Citeste si #RomaniaFunctioneaza. O carte ce ar putea fi castigatoare pentru pomicultura romaneasca!

Utilizarea graului la nivel global in 2020/21 se estimeaza ca va fi stabila, cu o crestere anticipata a consumului alimentar, care depaseste reducerile in materie de hrana si uz industrial. Se estimeaza ca stocurile de grau vor creste la 274,5 milioane de tone pana la sfarsitul anotimpurilor din 2021, determinate de o crestere considerabila prevazuta in inventarele Chinei, in timp ce restul rezervelor globale vor scadea cu aproape 5%, pana la cel mai mic nivel din 2013.

Citeste si “Top 600+Cele mai mari exploatatii agricole din Romania“

De asemenea, FAO anticipeaza o productie puternica de porumb in acest an in Argentina, Brazilia si Africa de Sud, unde recoltarea va incepe in curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *