Exclusiv. Alexandru Stanescu: De plata despagubirilor la seceta depinde viitorul an agricol

Exclusiv. Alexandru Stanescu: De plata despagubirilor la seceta depinde viitorul an agricol

 

stanescuDaca fermierii nu vor primi despagubirile promise pentru seceta, vor exista multi agricultori care nu vor reuși sa inceapa noul an agricol, atrage atentia președintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, Alexandru Stanescu. 2020 este un an dificil cu productii reduse la jumatate, in cele mai bune cazuri, din cauza secetei. Daca la grau recolta este estimata la circa 5,6 milioane de tone, fata de circa 10 mil. tone, in 2019, din pacate, și la alte culturi de baza cum ar fi porumbul sau floarea soarelui este aceeași situatie. Iar sectoarele cele mai afectate vor fi procesarea si zootehnia, spune Stanescu.

Ministerul Agriculturii a anuntat ca are bani sa plateasca, in luna septembrie, doar 80% din despagubirile pentru seceta, restul urmand sa fie achitat dupa rectificarea de buget din octombrie.

https://www.youtube.com/watch?v=b9GPKs_iJ7U&feature=emb_logo

Concret, ministerul are disponibila o suma de 850 de milioane lei pentru plata despagubirilor pentru seceta. Fiecare fermier trebuie sa depuna cerere de plata la APIA pentru a-și putea primi banii, adica 80% din suma, care este așteptata sa intre in conturi luna viitoare.

Sursa: FoodBiz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *