Eveniment excepțional: Cel mai bun dansator de flamenco din lume ajunge, joi, la București

Eveniment excepțional: Cel mai bun dansator de flamenco din lume ajunge, joi, la București

 

Cucerește întreaga lume. Primește premiu după premiu. Săptămâna trecută a câștigat excepționalul premiu „Lorca” – cel mai prestigios premiu al întregului spațiu spaniol. Cel mai bun dansator de flamenco din lume a primit de la Academia Andaluză de Arte ale spectacolului cea mai importantă recunoaștere. Cu acest mare premiu campionul vine la București.

Regele a început să danseze flamenco la școala lui Carmen Guerrero, pe când avea doar șase ani. S-a perfecționat la Conservatorul de Dans din Cádiz, a studiat dansul spaniol, a studiat dansul clasic și cel contemporan. Regele Eduardo Guerrero duce dansul flamenco pe culmi de o energie și o intensitate inimaginabile.

Guerrero are lungă experiență a succesului. În 2011 bailaorul din Cádiz a primit Premiul I la Concursul Coregrafic al Conservatorului Profesional, pentru spectacolul Mayo, moment în care și-a început cariera solo cu proiecte de răsunet nu numai în Spania, ci mult mai departe de granițele noastre, ajungând în țări precum Mexic, Columbia sau SUA. Acelui premiu i se alătură și altele de mare prestigiu, precum Desplante First Dance Award, în 2013, printre altele.

Toate acestea au făcut ca Eduardo Guerrero să fie distins cu Premiul „Lorca” – miercuri, 11 mai 2022 – la o ceremonie desfășurată la Teatrul Alhambra din Granada. În plus, spectacolul său Debajo de los Pies (Sub picioare) a fost nominalizat la șase premii care îi recunosc cariera, munca și succesul în lumea dansului și, în special, a flamenco-ului, atât la nivel național, cât și internațional.

Spectaculosul artist contemporan continuă să triumfe în lume! În curând va ateriza cu spectacolele sale în România, la București, apoi în Germania și Franța. La asta se adaugă turneul său național în care îl vom putea vedea în Granada sau Gijón, apoi la Teatrul Regal din Madrid, unde va evolua pe 19 și 20 mai, în cadrul ciclului Flamenco Real, într-un spațiu atât de prestigios,  unde, de altfel, a dansat deja de câteva ori. Dar, chiar de la începutul acestui an a făcut câteva turnee esențiale: la Dubai, unde ne-a reprezentat țara la Expoziția Mondială, la Bogota, New York, Miami sau Chicago.

„În acest moment sunt total concentrat pe spectacolul meu Debajo de los Pies care îmi oferă atât de multă bucurie. Acest proiect a marcat un înainte și un după în cariera mea, fiind cel mai personal și transgresiv. Privind spre următoarele luni, voi continua să-l port în toată lumea și asta mă face foarte fericit” – mărturisește Eduardo Guerrero, adăugând că pe lista destinațiilor preferate se află și Capitala României.

Marele dansator și coregraf trăiește cel mai bun moment ale carierei sale. Cu o estetică adusă la zi, cu o cunoaștere profundă a esenței flamenco-ului, a talentului său, conștient de  fizicul lui spectaculos și de carisma excepțională, dansează și emoționează și la București, pe 26 mai, ora 19:30.

Eduardo Guerrero va triumfa alături de noi, admiratorii lui.  

București, 26 mai 2022, la Sala Palatului, ora 19:30. Biletele se pot cumpăra pe salapalatului.ro; eventim.ro; vivabilet.ro; entertix.ro și iabilet.ro.

 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *