Adrian Chesnoiu: Rolul statului este sa faca politici publice sustenabile

Adrian Chesnoiu: Rolul statului este sa faca politici publice sustenabile

 

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, sustine ca se confrunta, in prezent, cu un val de propuneri, prin care i se cere interventia Ministerului Agriculturii. Se uita, insa, ca rolul statului este unul singur: sa faca politici publice sustenabile care sa deserveasca sectoarele de activitate, spune ministrul.

Ministerul Agriculturii nu poate decat sa-i aduca la aceeasi masa pe toti jucatorii implicati in sector si sa intermedieze cumva dialogul dintre acestia.

„Eu ma confrunt, astazi, ca ministru cu un val de propuneri: statul sa faca fabrica de ulei, de paine, moara, absolut tot. De ce sa faca statul? Avem privati. Rolul statului este unul singur: sa faca politici publice sustenabile care sa deserveasca sectoarele de activitate. Politica publica sustenabila inseamna ca acela care este in capul trebii si gandeste sa nu se creada cel mai destept de pe planeta Pamant, ca nu este, are nevoie de oameni in jurul lui poate mai bine pregatiti decat el pe domeniile lor de activitate. Este nevoie si de dialog cu cei carora li se adreseaza“, a declarat ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu la FoodIntelForum (FIF).

Joi, a avut loc la USAMV Bucuresti inca un eveniment sub egida FIF 2022, de aceasta data tema fiind „Finantari in agri-business, retail si HoReCa in conditii de crize multiple. Echilibrare consum si asigurarea securitatii alimentare“.

Cu aceasta ocazie, ministrul Agriculturii a vorbit despre ceea ce a reusit sa faca in cele cinci luni de cand a preluat mandatul la conducerea Ministerului Agriculturii, dar si despre obiective imediate ale institutiei.

„Am incercat in ultimele cinci luni de cand am preluat mandatul sa creez acest punti de legatura cu diferitele sectoare si sa incerc in interiorul MADR cu sectoarele de activitate din agricultura sa le explic ca fermierul mare nu este dusmanul fermierului mic, ca fermierul din zootehnie nu este dusmanul celui din vegetal, ca industria alimentara este parte componenta a intregului si ca toate aceste sectoare sunt complementare si se adreseaza unui public tinta. Ca sa ajunga la publicul tinta produsele agricole, au nevoie de retail si retailul este parte a acestui concept. De aceea trebuie sa pastram permanent dialogul, sa vedem cum facem ca lucrurile care nu merg corect sa functioneze”,  a precizat ministrul.

Cat despre actiunile imediate ale ministerului, Chesnoiu a vorbit de reluarea licitatiilor  privind realizarea Canalului Siret-Baragan, dar si de reabilitarea mai multor amenajari de irigatii pentru a-i ajuta pe fermieri, care se confrunta cu o seceta puternica si in acest an.

FoodIntelForum.ro, Editia a V-a, 5-25 mai 2022” estecel mai important eveniment al primaverii din Romania din agribusiness, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa.

Evenimentul este organizat de Event Space, in colaborare cu revista FoodBiz, ComputerLand si Profi, alaturi de Ministerul Agriculturii, Casa de avocatura Biris – Goran, Carmistin, Metro, Smart Home Development, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti si ASPES – Asociatia pentru Studii si Prognoze Economico-Sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *