Ecran TV care poate reda gustul alimentelor, inventat în Japonia

Ecran TV care poate reda gustul alimentelor, inventat în Japonia

 

Un profesor din Japonia a dezvoltat un prototip de ecran TV care poate reda aromele alimentelor. Aceasta inventie este un pas înainte pentru evolutia unei experiente de vizionare multisenzoriala.

Prototipul se numeste ”Taste the TV” (TTTV) si utilizeaza zece recipiente cu arome dispuse în forma de carusel, care sunt pulverizate în combinatie pentru a reda gustul unui anumit aliment. Aceasta este apoi aplicata pe pelicula igienica a unui ecran plat TV astfel ca privitorul o poate gusta.

”Scopul este de a oferi oamenilor posibilitatea de a trai experiente precum aceea de a manca la un restaurant din alta zona a lumii, chiar daca se afla acasa” a declarat inventatorul Homei Miyashita, profesor la Universitatea Meiji.

Miyashita a colaborat cu 30 de studenti care au produs diferite dispozitive asociate aromelor, printre acestea numarandu-se si o furculita care face ca mancarea sa aiba un gust mai bogat.

Acesta a declarat ca a conceput prototipul TTTV în ultimul an iar o versiune comerciala ar costa aproximativ 100.000 de yeni (3,804.50 lei).

Printre potentialele aplicatii ale dispozitivului se numara si cursurile online pentru somelieri si bucatari sau jocuri ce implica degustarea.

Miyashita a discutat si cu diverse companii care sunt interesate sa utilizeze tehnologia de pulverizare pe care a dezvoltat-o precum un dispozitiv capabil sa aplice o aroma de pizza sau de ciocolata pe o felie de paine prajita.

Meiji Yuki Huo, studenta în varsta de 22 de ani, a realizat o demonstratie a dispozitivului TTTV pentru reporteri unde a spus în fata ecranului ca vrea sa guste ciocolata. Dupa mai multe încercari, o voce automata a repetat ordinea aromelor, care a fost ulterior pulverizata pe o pelicula de plastic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *