Dupa seceta cresc vanzarile pentru echipamente de irigatii?!

Dupa seceta cresc vanzarile pentru echipamente de irigatii?!

 

Schimbarile climatice isi face tot mai simtita prezenta si la noi in tara, afectand considerabil sectorul agricol, spune Ileana Stanciu, general manager al firmei de irigatii NaanDanJain.

„In agricultura diferentele climatice, de la an la an, sunt in general destul de mari. Am vazut in ultimii ani ca perioadele de caldura excesiva s-au lungit, am vazut o crestere a temperaturilor medii in anumite regiuni, am vazut brume tarzii si ninsori in luni la care poate nu ne-am fi asteptat. Este o afectare clara, in orice conditii de clima excesiva, fie prea multe ploi, prea multa seceta, fermierii sufera”, a declarat managerul general NaanDanJain pentru FoodBiz.

Fermierii romani sunt afectati direct de aceste schimbari climatice, si printre masurile de rezilienta pe care ar trebui sa le adopte, implementarea unui sistem de irigatii ar trebui sa fie prima. Cu toate acestea, asa cum a declarat Ileana Stanciu pentru FoodBiz, mai este foarte mult de facut, interes exista din partea fermierilor, insa nu exista o mobilizare puternica catre piata irigatiilor nici macar dupa o perioada de seceta.

„Din punctul nostru de vedere, daca ne intrebati pe irigatii, nu cresc vanzarile dramatic dupa o perioada de seceta! Dar exista o reactie, in mod sigur, exista mai multa constientizare la nivelul fermierilor ca este important si ca lucrurile se schimba”, a marturisit Ileana Stanciu pentru

NaanDanJain este o companie Israeliana specializata in tehnologia de irigatii la nivel global, orientati catre producerea si comercializarea unei game variate si complete de solutii pentru irigatii, concepute pentru managementul economic si eficient al apei. NaanDanJain se bucura de o experienta de 80 ani in peste 100 de tari, pe piata din Romania fiind prezenta de peste 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *