Divizia AGRO a Grupului CIECH intra pe piata din Romania

Divizia AGRO a Grupului CIECH intra pe piata din Romania

 

Noua entitate juridica, CIECH Agro Romania, isi incepe activitatea in martie 2022. O echipa mixta romano-poloneza formata din 20 de persoane va gestiona relatiile cu clientii CIECH din Romania.

Grupul CIECH isi extinde afacerea de agrobusiness in Romania prin infiintarea CIECH Agro Romania. Cu sediul in Bucuresti, noua companie va deservi clientii din domeniul agricol din Romania, incepand din luna martie 2022. Investitiile in constituirea activitatii locale sunt estimate la 6,5 milioane euro in urmatorii 3 ani.

O echipa mixta romano-poloneza formata din 20 de persoane va asigura derularea activitatii CIECH Agro Romania. Membrii echipei vor fi implicati in construirea unei retele de distributie a produselor fitosanitare din portofoliul companiei pe piata romaneasca, in randul principalilor comercianti cu ridicata si in distributia numerica in unitatile de comert cu amanuntul, precum si in asigurarea consultantei agrotehnice de catre reprezentantii CIECH.

Infiintarea CIECH Agro Romania este un nou pas in dezvoltarea activitatii agrobusiness a CIECH in Romania si survine in urma unei indelungate activitati de export de produse fitosanitare pe piata locala. Scopul acesteia va fi construirea unei retele largi de distributie si furnizarea catre fermierii romani a unor produse care asigura o protectie eficace a recoltelor, in special inovatoarea tehnologie BGT („Better Glyphosate Technology”), care reprezinta un raspuns la provocarile legate de agricultura durabila si Pactul Ecologic European.

„Clientii din Romania asteapta produse de inalta calitate, preturi ajustate la economia productiei de recolte si servicii de logistica fiabile. CIECH indeplineste toate aceste criterii si, avand in vedere experienta favorabila si perspectivele optimiste in legatura cu dezvoltarea agriculturii in aceasta tara, decizia de a infiinta CIECH Agro Romania a fost o cale de dezvoltare fireasca pentru noi. Principalul obiectiv de afaceri al companiei va fi sa extinda si mai mult activitatea agroindustriala a Grupului CIECH si sa ofere fermierilor romani produse care sa asigure o protectie eficienta a recoltelor, in special inovatoarea tehnologie BGT, precum si o gama larga de programe de protectie pentru porumb”, a declarat Wojciech Babski, CEO BU Agro CIECH.

Portofoliul CIECH Agro Romania include 15 produse din oferta CIECH Sarzyna si a Proplan (un furnizor spaniol de produse fitosanitare, detinut de Grupul CIECH) si urmeaza sa fie diversificat in viitor. Acest lucru va permite companiei sa ofere erbicide si fungicide pentru protectia recoltelor esentiale din Romania, cum sunt cele de porumb si alte culturi de cereale. Un avantaj competitiv important al CIECH va fi reprezentat de produsele bazate pe substanta activa MCPA, produsa la CIECH Sarzyna, una dintre cele mai moderne companii de acest tip din lume.

Un alt element important al ofertei CIECH Agro Romania va fi Halvetic, un nou erbicid glifosat, bazat pe inovatoarea tehnologie brevetata BGT („Better Glyphosate Technology”), care permite mentinerea eficacitatii actuale a substantei active, dar reduce doza necesara la hectar a acesteia la jumatate, comparativ cu standardele existente. Acesta reprezinta o inovatie revolutionara pe piata globala a produselor bazate pe glifosat si, in acelasi timp, raspunsul Grupului CIECH la provocarile legate de trecerea la o agricultura mai durabila.

Piata locala a produselor fitosanitare se dezvolta intr-un ritm alert, depasind in ultimii ani valoarea de 600 milioane de euro si, astfel, dublandu-se in dimensiuni intr-un interval de 10 ani. In anii urmatori, piata de produse fitosanitare din Romania este estimata sa creasca intre 4% si 6%, in pofida dificultatilor asociate cu Pactul Ecologic European.

Grupul CIECH exporta produse fitosanitare in aproximativ 50 de tari din toata lumea. CIECH Sarzyna, cel mai mare producator de produse fitosanitare din Polonia, livreaza produse pe aproximativ 40 de piete externe, pe langa piata interna. De asemenea, deserveste regiunile Europa Centrala si Occidentala, insulele britanice si Scandinavia. In afara Europei, printre pietele traditionale importante ale CIECH se numara Australia, Canada si Orientul Indepartat, in special Thailanda si Vietnam. Proplan, o companie achizitionata in 2018, isi desfasoara activitatea in principal in Peninsula Iberica, zona Marii Mediterane (Italia, Franta si Grecia) si Africa de Nord, in special in Maroc, Algeria si Egipt.

Principalele marci de produse din portofoliul CIECH sunt: Terbustar (ingredient activ: terbutilazina), Nikosar (nicosulfuron), Azoksar (azoxistrobin), Haksar (MCPA) si Fenuxar (fenoxaprop-p-etil). Printre produsele disponibile se numara si cele utilizate in protectia vitei de vie, Pol-Sulphur (ingredient activ: sulf), si a rapitei, intre care Labrador Extra (quizalofop-P-etil) si Faworyt (clopiralid).

Dimensiunea pietei globale de produse agrochimice este anticipata sa ajunga la 272,0 miliarde de USD pana in 2028, potrivit raportului Grand View Research. 

Despre CIECH

Grupul CIECH este un holding international din industria chimica, fiind prezent in peste 80 de tari. In 2014, pachetul majoritar de actiuni CIECH a fost achizitionat de KI Chemistry, o companie apartinand celui mai mare fond de investitii privat polonez, Kulczyk Investments.

CIECH Sarzyna este cel mai mare producator polonez de produse fitosanitare, cu peste 80 de ani de activitate pe piata din Polonia. Printre cele mai cunoscute marci ale CIECH Sarzyna se numara marcile CHWASTOX, unele dintre cele mai populare produse erbicide din Polonia, care au fost folosite cu incredere de trei generatii de utilizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *