Daea despre Casa de Comert Agroalimentar Unirea: “N-o sa ne asteptam ca maine sa rezolve toate problemele tarii”

Daea despre Casa de Comert Agroalimentar Unirea: “N-o sa ne asteptam ca maine sa rezolve toate problemele tarii”

 

daeaCasa de Comert Agroalimentar Unirea constituie subiectul zilei, mai ales ca nu se stiu prea multe despre modul cum va functiona aceasta practic si mai ales ce infrastructura va avea la dispozitie pentru a-si indeplini obiectivele. Un lucru este clar: este nevoie de ceva timp pentru ca mecanismul sa fie pus in functiune si sa apara primele rezultate…Dupa cate se pare, pana la finele lunii martie, ar trebui sa aiba loc si prima tranzactie, ceea ce constituie si primul obiectiv, daca tinem cont de declaratiile lui Adrian Radulescu, membru in consiliul de administratie.

„N-o sa ne asteptam ca maine sa rezolve toate problemele tarii, dar cu siguranta vor rezolva cateva de la inceput. Nu exista nicio opreliste, mergem pe drumul acesta al dragostei fata de tara si poporul roman”, a declarat, luni, in maniera caracteristica ministrul Agriculturii Petre Daea intr-o conferinta de presa.

Citeste si Program ambitios: Doua milioane de hectare irigabile

El spune ca aparitia Casei de Comert Agroalimentar Unirea a primit girul Consiliului Concurentei si al Bruxelles-ului si ca nu exista nicio problema din acest punct de vedere. Cel mai important este faptul ca ea va deveni un competitor de temut pentru jucatorii de pe piata, dupa cate lasa sa se inteleaga Daea.

„Bine ca este un competitor si bine ca este roman si bine ca este competitie, ea va defini drumul corect. Sigur ca vom face si magazine…. acum ca am facut-o, trebuie sa o fortificam, sa intre pe piata si sa ia produsele de la fermieri mari sau mici si sa le valorifice’’, a mai declarat ministrul.

Pentru cei care se intreaba unde vor ajunge produsele achizitionate de la producatorii locali, se pare ca a fost gasita si solutia: preluarea sau inchirierea unor unitati de productie sau depozite existente in piata si care acum sunt trase pe linie moarta.

Citeste si Primele exporturi de carne de oaie in Iran! Urmeaza 800.000 de ovine, in sase luni

Casa Romana de Comert Agroalimentar Unirea este condusa de un consiliu de administratie care are cinci membri: Adrian Radulescu, presedintele Asociatiei Fermierilor din Romania, Florentin Bercu, presedinte UNCSV, Sorin Minea, presedinte Romalimenta, Aurel Popescu, presedinte Rompan si Adrian Izvoranu, fost director al Confederației Patronale din Industrie, Servicii și Comert, care detine functia de director general.

Presedintele Casei Romane de Comert Agroalimentar Unirea este George Sava, secretar general adjunct MADR.

Casa Romana de Comert Agroalimentar “UNIREA” este o societate comerciala de interes national, menita sa contribuie pro-activ la implementarea politicii agricole nationale, prin valorificarea integrata si integrala a potentialului agricol de care dispune Romania, respectand directiile strategice ale Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene si prevederile Programului de Guvernare. Mai multe informatii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *