Cand va fi aprobat bugetul, vor veni si platile pentru ANT

Cand va fi aprobat bugetul, vor veni si platile pentru ANT

 

daea2Pentru cei care se intreaba cand vor veni platile pentru ajutoarele nationale tranzitorii, fie ca vorbim de sectorul vegetal sau cel zootehnic, ministrul Agriculturii Petre Daea a raspuns astazi, intr-o conferinta de presa ca totul depinde de data la care va fi aprobat bugetul. Acesta a trecut prin Parlament, iar acum se afla la semnat la presedintele Klaus Iohannis…Prin piata se vorbeste insa ca va mai trece ceva vreme pana cand banii vor ajunge la fermieri, cel putin 30-45 de zile…

Si fermierii cazuti la teledetectie mai au de asteptat, din cauza „erorilor”, dar si legumicultorii (sprijinul cuplat).

Citeste si Daea despre Casa de Comert Agroalimentar Unirea: “N-o sa ne asteptam ca maine sa rezolve toate problemele tarii”

„Imediat cum apare bugetul tarii, vor fi efectuate platile. ANT sta pe bugetul tarii, nu se ia niciun leu de la UE. Asteptam bugetul, imediat ce este aprobat ii dam drumul…suntem interesati sa iasa bugetul cat mai repede”, a declarat Daea.

Citeste si APIA: Lista soiurilor/hibrizilor, grupa de maturitate si cantitatile minime de seminte la hectar pentru infiintarea culturilor eligibile pachetului 5-Masura 10

Ministerul Agriculturii va avea, in 2019, un buget de 22,8 miliarde de lei, mai mare cu 12,4% fata de anul trecut, a declarat ministrul Petre Daea, in Comisiile de specialitate reunite din Parlament, care au avizat favorabil propunerea de buget a MADR. 38,91% din suma totala alocata merge catre investitii, in timp ce 51,9% are ca destinatie sprijinul acordat producatorilor agricoli, cu 12,42% in plus fata de anul trecut.

Teledetectia finalizata in cateva zile

Petre Daea a mai declarat tot astazi ca plata subventiilor este realizata in proportie de 90%, iar in cateva zile se va termina si teledetectia. Din pacate, insa, cei cu probleme nu vor primi deocamdata banii, deoarece sunt unele erori, a declarat tot luni ministrul Agriculturii, Petre Daea, la cea de-a XXII-a sesiune ordinara a Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din Romania.

“Suntem in proces de definitivare a subventiilor si suntem 90% la zi. Mi-au pus cativa primari intrebarea, pe buna dreptate: cand pentru teledetectie? In cateva zile se termina teledectia. Nu se vor primi bani deocamdata, pentru cei care au probleme, dat fiind faptul ca sunt unele erori. Nu se primesc acum pentru sprijin cuplat la legumicultura, dat fiind faptul ca trebuie sa se depuna pana la 31 martie documentele respective si cand se va operationaliza desfasurarea bugetului respectiv vor primi si pentru ajutorul national tranzitoriu. In rest, sumele sunt in grafic iar pe 1 martie incepem sa depunem cererile la APIA”, a precizat Daea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *