Alexandru Stanescu, Comisia de Agricultura, Camera Deputatilor: 2013 ramane anul de referinta pentru subventia la bovine (ANT)

Alexandru Stanescu, Comisia de Agricultura, Camera Deputatilor: 2013 ramane anul de referinta pentru subventia la bovine (ANT)

 

vacaIn ciuda incercarilor guvernantilor de a modifica anul de referinta pentru subventia la bovine, nu s-a putut face mare lucru, deoarece oficialii de la Bruxelles nu au fost de acord, sustine Alexandru Stanescu, presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor. Asa ca 2013 ramane in continuare anul de referinta pentru subventia (ANT) la bovine. Se va reglementa cat de curand si legislativ acest lucru. De altfel, astazi pe ordinea de zi a Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor se afla Propunerea legislativa pentru modificarea Ordonantei de urgenta nr.3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati care se aplica in agricultura în perioada 2015-2020 si pentru modificarea art.2 din Legea nr.36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura. Raportor este chiar Alexandru Stănescu.

„Anul trecut am incercat sa modificam ordonanta 3/2015, sa schimbam anul de referinta si sa punem anul n curs. Din pacate, Comisia Europeana ne-a si aflat, ne-a atentionat si trebuie s-o modificam la loc, adica sa abrogam articolul respectiv. Fiind in Comisia de Agricultura, maine (n.red. 19 februarie) se va abroga acel articol. Probabil ea nu va intra in vigoare ca si lege pentru ca timpul este scurt pana la 1 martie, dar vreau sa inteleaga fermierii ca cererile se depun tot pe anul de referinta 2013 pentru ca directiva bate deja modificarea legii facute de noi”, a declarat Alexandru Stanescu luni seara la AgroTv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *