Cum vor romanii sa cucereasca piata marocana

Cum vor romanii sa cucereasca piata marocana

 

Exportul/importul de animale vii, in principal ovine si bovine, carne si produse din carne de pasare, peste si produse derivate din peste pe piata marocana ar putea sa devina realitate in scurt timp.

Oficiali de rang inalt din Ministerul Agriculturii si Autoritatea  Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au inceput demersurile in vederea intrarii pe aceasta destinatie.

O delegatie comuna a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si a Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor condusa de secretarul de stat Adrian PINTEA si de presedintele Alexandru BOCIU a avut intalniri in data de 24 octombrie in cadrul unei vizite in Maroc cu conducerea Institutului Agronomic si Veterinar Hassan II, cu omologi din cadrul Oficiului National de Siguranta Sanitara a Produselor Alimentare si cu specialisti ai Institutului National pentru Cercetare Agronomica de la Rabat, obiectivul principal fiind consolidarea si extinderea cooperarii bilaterale actuale.

In acest context, reuniunea de lucru a responsabililor romani cu expertii de la IAV Hassan II a constituit un bun prilej de a intensifica dezvoltarea proiectelor comune in domeniul cercetarii, pe baza complementaritatii profilului agricol al celor doua state. Totodata, a fost convenita crearea unui sistem de networking solid si functional intre institutiile de profil din Romania si Regatul Maroc.

Sesiunea de lucru a cuprins, de asemenea, vizitarea unitatilor specializate din cadrul IAV, respectiv, a laboratoarelor si a spitalului clinic veterinar.

In ceea ce priveste dialogul reprezentantilor ANSVSA cu omologii din cadrul ONSSA, acesta s-a axat pe domeniile de interes reciproc, cum ar fi stabilirea modelelor de certificate sanitare pentru exportul/importul de animale vii, in principal ovine si bovine, carne si produse din carne de pasare, peste si produse derivate din peste, informeaza Ministerul Agriculturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *