Cum rezista silobag-ul in sezonul rece

Cum rezista silobag-ul in sezonul rece

 

Venirea iernii poate fi o provocare pentru utilaje, culturi agricole  sau animale. Dar, nu si pentru silobag. Asta pentru ca, sacii uriasi rezista atunci cand e vant puternic, ploaie, zapada din belsug sau chiar, inghet.

Astazi, ne-am propus sa demontam una dintre marile temeri ale fermierilor, in ceea ce priveste depozitarea in silobag: lipsa rezistentei acestuia, in fata fenomenelor meteo extreme din timpul iernii.

De-a lungul anilor, silobag-ul a dovedit ca a facut fata cu brio intemperiilor, avand o folie special creata pentru a-i spori rezistenta in astfel de situatii. Asadar, atat sacul, cat si recolta sau furajele din interior, sunt protejate pe toata perioada depozitarii. Mai exact, silobag-ul a aratat ca rezista la temperaturi de pana la -20 de grade Celsius, fara sa prezinte nicio urma de degradare. De asemenea, boabele si-au pastrat nealterate toate proprietatile (culoare, umiditate, miros), neexistand riscul de inghet.

Nici vantul puternic, care de cele mai multe ori bate cu viteze de zeci de km/h in camp, loc unde mare parte dintre fermieri isi amplaseaza silobag-urile, nu reprezinta un pericol pentru silobag. Sacul asezat pe orizontala, pe pamant, are o stabilitate ridicata. 

Mai mult, chiar daca ninge incontinuu cateva zile, iar sacii uriasi vor fi ingropati in zapada, nu este cazul sa va faceti griji. Silobag-ul rezista excelent sub namentii de zapada si nu este nevoie sa fie curatati.

Amenajare terenului, esentiala pentru rezistenta silobag-ului

 „Este indicat ca pamantul pe care se aseaza silobag-ul, sa fie curatat in prealabil si daca se poate, sa fie si putin nisipos. Abia apoi sa se amplaseze sacii care vor prinde si sezonul rece. De asemenea, as recomanda alegerea unei zone putin inclinate, ca sa nu balteasca apa si sa se formeze umiditate sub saci”, ne-a spus Eugen Voicu, fermier din judetul Ilfov, care lucreaza 2.000 ha.

Chiar si iarna, poti verifica starea cerealelor

 „Pentru a-si alunga orice teama, in ceea ce priveste starea cerealelor din interiorul sacului, multi fermierilor au ales sa monteze o valva de vizitare cu clapeta. Iar, cu ajutorul unei sonde pentru prelevarea probelor de cereale, pot ajunge la boabe si pot verifica oricand cum arata acestea. Au existat si cazuri, cand au fost diferente intre calitatea recoltei de la depozitare si cea de la prelevare, din cauza ca fermierii nu au mai inspectat silobag-ul, sa observe gaurile aparute in folie si sa le lipeasca cu scotch-ul special”, explica Narcis Ranghiuc, director general Grain Bags Romania.

Despre Grain Bags Romania

Este o companie 100% romaneasca, infiintata in anul 2015 si care furnizeaza solutia de depozitare in silobag (sac industrial, fabricat din polietilen elastic, care asigura conservarea in conditii optime a recoltei). De asemenea, este singura din tara care are specialisti in acest sistem, care stiu sa ofere consultanta fermierilor. Grain Bags comercializeaza atat silobag-uri, cat utilaje de incarcare/descarcare in/din silobag, dar presteaza si servicii cu personal calificat.

Silobag-urile marca Grain Bags sunt importate din Germania si reprezinta cea mai ieftina metoda de depozitare a cerealelor si furajelor de pe piata din Romania, oferind o alternativa pentru o mai buna valorificare a productiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *