Cum au gasit bani pentru investitii in agricultura 5.000 de fermieri din Mures, Harghita si Covasna

 

bani_unguri_transilvaniaAproape 5.000 de fermieri din judetele Mures, Harghita si Covasna au primit finantare europeana prin intermediul Guvernului Ungariei pentru investitii in agricultura, potrivit Radio Cluj. Fermierii au semnat luna trecuta cu Fundatia Pro Economica din Targu Mures contracte in valoare de 61 de milioane de euro, angajandu-se sa contribuie cu 25% din valoarea investitiei pe care doresc sa o faca. Faptul ca nu vorbesc limba maghiara nu a fost un impediment pentru obtinerea banilor. Fundatia Pro Economica este gestionarul programului prin care Guvernul Ungariei acorda sprijin financiar fermierilor si firmelor cu profil agricol din Transilvania.

Initial, programul a fost conceput pentru ca maghiarii din Mures, Harghita si Covasna sa ramana in Romania, dar ulterior a fost extins si pentru alte judete din Transilvania, fara restrictii referitoare la etnia solicitantilor de fonduri.

Citeste si Premiera mondiala in Ucraina: Linie de prelucrare a frunzelor pentru obtinerea hartiei!

Ministerul Roman de Externe a atras atentia, cu cateva luni in urma, ca nu exista niciun acord bilateral intre Romania si Ungaria si nici nu a transmis in alt mod consimtamantul privind programul prin care guvernul de la Budapesta investeste zeci de milioane de euro in fermierii din Transilvania, mai arata Radio Cluj.

Citeste si Productii agricole mai mici in acest an. Graul si floarea soarelui, pe plus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *