Cum a fost salvat de sovietici la Pietroasa un vin unic in Romania

Cum a fost salvat de sovietici la Pietroasa un vin unic in Romania

 

pietroasaPe dealurile din judetul Buzau a fost infiintata, in 1893, prima statiune de cercetare viticola din Romania. Inca functioneaza si continua sa pregateasca generatii de producatori de vin. Statiunea Pietroasa se afla in mijlocul podgoriei Dealu Mare. Cele mai bune vinuri facute aici sunt pastrate la 6 metri sub pamant, potrivit Digi24.ro. Vinoteca Statiunii Pietroasa detine o colectie de peste 100.000 de sticle de vinuri romanesti, iar cel mai vechi vin dateaza de la 1942 si este o tamaioasa romaneasca dulce.

„Un vin unic la Pietroasa si in Romania, o tamaioasa romaneasca din 1942, salvat de un pivnicer care a reusit sa ascunda 100 de litri intr-o budana mult mai mare, astfel incat soldatii sovietici sa nu o gaseasca”, declara Florin Stanica, prorector USAMV.

Statiunea are spatii de cazare, sali de mese si de cursuri pentru studentii de la Universitatea de Stiinte Agronomice din Bucuresti, care vin sa faca practica. Cursantii pot sa stea acolo si sa beneficieze de toate si de frumusetile zonei, sa deguste si bunatatile zonei si bineinteles sa invete practicand meseria, spune Razvan Teodorescu, prorector USAMV.

Din magazinul statiunii pot fi cumparate toate tipurile de vin produse. De la cele care costa 16 de lei, pana la cele premiate la concursuri internationale si cu preturi de 400 de lei sticla.

Un vin foarte interesant il putem gasi in gama Pietroasa Research & Innovation, fiind obtinut din soiul alb aromat, creatie unica a Statiunii si cu siguranta va va incanta papilele gustative, afirma Cornel Banita, director tehnic Statiunea Pietroasa.

Sursa – Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *