Cum puteti sa va asigurati culturile agricole! AFIR a lansat sM 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, animalelor si plantelor”

Cum puteti sa va asigurati culturile agricole! AFIR a lansat sM 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, animalelor si plantelor”

 

prime asigurareAFIR anunta ca, incepand cu 1 aprilie 2019, se lanseaza prima sesiune de depunere a cererilor de finantare prin submasura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor”. Data limita de depunere a cererilor de finantare este 30 noiembrie 2019. Fondurile disponibile pentru fermieri sunt in valoare de 42.797.487 euro. aceasta sesiune este dedicata celor care doresc sprijin financiar pentru asigurarea culturilor de primavara, urmand ca spre finalul anului sa fie deschisa o noua sesiune a sM 17.1 pentru asigurarea culturilor de toamna.

„Dezastrele si calamitatile naturale pot interveni oricand, in orice moment, iar noi trebuie sa fim pregatiti in mod eficient sa facem fata unor astfel de situatii. Punem accent pe masurile esentiale de prevenire, dar si pe cele de reducere a riscurilor de dezastru. Este important ca autoritatile publice locale sa isi dezvolte strategii de reducere a riscului reprezentat de fenomenele naturale, dar si pentru consolidarea capacitatilor de gestionare a acestora. Lansam pentru prima data o serie de masuri complementare celor de investitii, masuri menite sa reduca efectele dezastrelor naturale, ale catastrofelor climatice, fie ca este vizata prevenirea acestor situatii nefavorabile, fie ca vorbim despre refacerea terenurilor agricole afectate de conditii de mediu adverse. De asemenea, deschidem in premiera o linie de finantare prin care fermierii pot obtine sprijin financiar sa-si asigure atat culturile, cat si animalele. Fondurile europene disponibile pentru toate aceste tipuri de sprijin, acordat fermierilor prin PNDR 2020 depasesc 71 milioane de euro”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Citeste si Vali Barbu, producator de fructe: Este de neconceput sa dai fonduri pentru livezi si sa nu-ti asiguri vanzarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *