Cooperativa Tara Mea preia cinci cooperative din cele mai mari bazine legumicole din tara

 

legumeDupa ce a reusit sa cultive legume romanesti pe 60 ha in ferma proprie de la Ciolpani, Cooperativa Tara Mea anunta ca are, incepand cu luna noiembrie, inca cinci cooperative membre reprezentand cei mai importanti producatori de legume si fructe din bazine cunoscute ale tarii – Vidra, judetul Ilfov, Lunguletu – Dambovita, Hunedoara, Ilfov si Olt. Vorbim de patru zone renumite care aprovizioneaza cu produse de calitate, apreciate de romani pentru gustul deosebit, si care de acum vor putea fi gasite cu mult mai usor si pe rafturile magazinelor.

Concret, este vorba de aproape 3.500 ha de legume in camp si solarii, livezi si plantatii de capsuni, care vor mari semnificativ oferta noastra de vanzare paana la circa 15.000 tone de legume lunar.
O data cu adeziunea la Cooperativa Tara Mea, cele cinci cooperative vor beneficia de experienta si expertiza specialistilor nostri si vor avea acces la toate facilitatile puse la dispozitia celor care ne sunt alaturi de mai multa vreme.

„Suntem mandri sa integram in familia Tara Mea bazinele Vidra, Lunguletu, Hunedoara, Ilfov si Izbiceni. Legumele de la Vidra, Lunguletu si Izbiceni sunt apreciate pe piata din toata tara si nu mai au nevoie de nicio prezentare”, a declarat Florin Burculescu, presedintele Cooperativei Tara Mea.

Varza de Lunguletu este, incepand de astazi, varza Tara Mea
“La Lunguletu, toata lumea produce cartofi si varza fara sa aiba o strategie de piata. Se produce mult, iar neavand o piata de vanzare asigurata, rezulta pierderi insemnate pentru producatori aproape in fiecare an. A venit momentul sa depasim aceasta etapa si sa devenim cu adevarat competitivi. Tara Mea este vectorul prin care ne dezvoltami”, a declarat Ionut Lascaie, reprezentantul Cooperativei de la Lunguletu, un grup de legumicultori care lucreaza impreuna circa 3.000 ha cultivate cu legume (doua recolte anual).

Cand vorbesti de rosíi in Romania, nu ai cum sa nu te gandesti la Izbiceni. Ne-am obisnuit deja ca aici sa apara primele rosii pe piata in fiecare primavara, iar tot legumicultorii olteni sa inchida si sezonul.

„Cooperativa noastra are 50 de membri care lucreaza in total circa 50 ha de solarii. Sunt legumicultori din generatie in generatie, pentru care cultura tomatelor nu mai are aproape niciun secret. Din pacate, nu putem spune acelasi lucru si cand vine vorba de vanzarea productiei. Speram sa rezolvam o data pentru totdeauna aceasta problema, iar de la anul consumatorii sa gaseasca in magazine tot mai multe rosii de Izbiceni. De ce sa aducem rosii din import, fara gust, cand noi nu avem unde sa le vindem pe ale noastre?”, spune Costin Gheorghe, presedintele Cooperativei care reprezinta judetul Olt.

„Pana in 2022, sunt sigur ca, in aceasta formula, legumele romanesti vor domina in rafturile magazinelor.” (Gheorghe Vlad, presedinte cooperativa Vidra)

Cooperativa Tara Mea a investit, in ultimii doi ani, aproape 1 milion de euro in ferma proprie aflata la Ciolpani, langa Bucuresti. De aici se livreaza zilnic legume catre bucuresteni. „Pariul nostru nu este pe produse, profit sau cantitati, ci pe legume romanesti de calitate. Lucram cu increderea ca Romania va reusi sa isi hraneasca toti locuitorii cu legume autohtone, sanatoase si proaspete.” (Florin Burculescu)

Tara Mea a reusit sa livreze in acest sezon peste 10. 000 de tone de legume romanesti – rosii, castraveti, ardei, ceapa, furnizate de 300 de producatori din marile bazine legumicole ale tarii.

Tara Mea pregateste cea mai mare platforma nationala de legume, instrument online care va asigura contactul direct intre fermierii locali si hypermarketuri, fara intermediari, scopul declarat fiind reducerea la jumatate a importurilor. Brandul Tara Mea livreaza, inca din 1996, produse romanesti autentice, de cea mai buna calitate.

Cooperativa Tara Mea este cea mai mare cooperativa agricola din Romania si are peste 1.000 de fermieri membri, cu activitati pornind de la cultivarea legumelor, procesarea lactatelor si pana la productia de carne de porc si pasare, produse finite si bacanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *