Conferinta Nationala „Tineri Lideri pentru Agricultura” 7 iunie

Conferinta Nationala „Tineri Lideri pentru Agricultura” 7 iunie

 

Clubul Fermierilor Romani organizeaza Conferinta Nationala „Tineri Lideri pentru Agricultura”, eveniment care va avea loc pe 7 iunie 2023, la Face Convention Center, in Bucuresti, incepand cu ora 12:00.

Agricultura reprezinta una dintre cele mai importante activitati economice ale Romaniei si ale Europei, asigurand necesarul de hrana sigura, calitativa si accesibila. Totusi, sectorul agricol este afectat de o serie de probleme, precum: imbatranirea populatiei fermierilor, scaderea veniturilor, schimbarile climatice, accesul limitat la tehnologii avansate etc. Aceste probleme impun necesitatea abordarii unei strategii integrate, care sa sprijine dezvoltarea.

Conferinta Nationala„Tineri Lideri pentru Agricultura” este un eveniment organizat de Clubul Fermierilor Romani, care isi propune sa adune tinerii fermieri, experti in agricultura si factori de decizie din Romania si Europa, pentru a discuta despre problemele si oportunitatile sectorului agricol. Sesiunea de inceput a conferintei va fi dedicata problemelor si oportunitatilor pentru tinerii fermieri din Romania si Europa. Se vor prezenta si analiza politicile publice romanesti si europene, precum si contextul social-politic si economic in care functioneaza sectorul agricol.

Primul panel va aborda problemele de natura economica ale sectorului agricol, cu accent pe dezvoltarea durabila si sprijinirea tinerilor fermieri. Se va discuta despre mecanismele de sprijinire a tinerilor fermieri, cum ar fi finantarea prin fonduri europene, accesul la credite si la piete, dezvoltarea si promovarea de noi modele economice pentru cresterea valorii adaugate.

Al doilea panel se va concentra pe solutiile digitale pentru dezvoltarea sectorului agricol. Expertii invitati vor prezenta exemple concrete de aplicare a solutiilor digitale in agricultura, precum si modalitatile de formare si educare a tinerilor fermieri pentru utilizarea acestora.

La finalul conferintei, se va discuta propunerea pentru crearea unui Centru European de Excelenta pentru Formarea si Promovarea Tinerilor Lideri in Agricultura. Acest centru de excelenta va avea ca scop formarea si sustinerea tinerilor lideri din agricultura, prin programe de formare, programe de mentorat, think-thank-uri, maratoane de business etc.

Florian Ciolacu, Director Executiv Clubul Fermierilor Romani, a declarat: “Conferinta NationalaTineri Lideri pentru Agricultura este forumul anual unde prezentam si punem in valoare initiative, recomandari si posibile modele vizand dezvoltarea sistemica si integrata a sectorului agricol din Romania. Conferinta asigura platforma de interactiune si noi parteneriate intre tineri fermieri si factori de decizie, generand actiuni de aprofundare a unor teme strategice pentru Romania si la nivel european, pentru elaborarea unor scenarii si strategii pentru o evolutie favorabila a sectorului agricol. Conferinta este parte dintr-un proces prin care ne dorim sa sustinem tinerii fermieri in formarea lor si sa le oferim sprijinul necesar pentru a deveni lideri de succes in agricultura. Incurajam fermierii, tineri sau seniori, institutiile si alti actori relevanti sa se inscrie pentru participarea la aceasta conferinta si sa se alature eforturilor noastre de a face agricultura o activitate durabila, eficienta si performanta.”

Pentru inscriere la conferinta, puteti accesa site-ul Clubului Fermierilor Romani la adresa https://cfro.ro/conferinta-tineri-lideri-7-iunie-2023, unde veti gasi si o agenda actualizata a evenimentului.

Evenimentul celebreaza programul de formare „Tineri Lideri pentru Agricultura”, derulat de Clubul Fermierilor Romani inca din 2019. Programul pregateste tinerii fermieri sa preia afacerile de familie in agricultura si sa devina lideri in propriile afaceri si in comunitate. Pana in prezent, peste 200 de tineri au absolvit programul, iar obiectivul Clubului este de a pregati 1.000 de tineri in urmatorii ani, antreprenori care vor duce agricultura romaneasca la urmatorul nivel.

Despre Clubul Fermierilor Romani

Clubul Fermierilor Romani pentru Agricultura Performanta este o asociatie non-profit si neguvernamentala a fermierilor din Romania. Membrii asociatiei sunt fermieri performanti care au modele de afaceri bazate pe inovatie, tehnologie si bunele practici in agricultura, pentru cresterea competitivitatii si a valorii adaugate create in acest domeniu.

Obiectivul principal al Clubului Fermierilor Romani este sa asigure implicarea activa a membrilor sai in procesul de consultare si elaborare a reglementarilor europene si nationale in domeniul agricol, cu scopul de a creste performanta fermierilor din Romania.

Activitatea asociatiei este organizata pe proiecte, bazate pe nevoile fermierilor, aprobate de Consiliul Director si puse in practica de unitatea executiva a Clubului. Proiectele vizeaza domeniile legislativ, fiscal, tehnologie si resurse umane si isi propun sa identifice solutii care sa raspunda in mod real, concret, problemelor cu care se confrunta fermierii.

Clubul Fermierilor Romani lanseaza si deruleaza programe si proiecte concrete pe patru directii strategice de actiune: reprezentare, consiliere si consultanta, formare si leadership, informare si comunicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *